Aanstaande vrijdag 23 juni sluit de folkclub Twente haar 6e seizoen af met een Folkpodium met maar liefst 4 acts: Sirocco, Markowski, Lut Luttik en Aart & Nana en achteraf kan er natuurlijk weer gesessied worden bij de bar. 

Sirocco laat zich beinvloeden door oude muziek, zigeunerklanken, Ierse folk en Arabische melodieën. De muziek van de vier doorgewinterde muzikanten is tijdloos, gevarieerd, licht melancholisch en herkenbaar aan haar eigenzinnige toon en ondoorgrondelijke ritmes. Sirocco gebruikt akoestische instrumenten, meerstemmige zang en componeert zelf. Viool, cello, bouzouki, schalmei, percussie en zang.

De Berlijnse singer/songwriter Sonja Markowski brengt eigen werk begeleid door Jan van Bijnen op dobro, pedal steel, gitaar en mandoline in Amerikaanse roots en country sfeer. Sonja zingt in het Engels en soms in het Duits. Markowski valt regelmatig in de prijzen, zo won zij de Grote Prijs van Zuid-Holland en de zondag hierna staan ze in de finale van Mooie Noten in het Vondelpark.

Lut Luttik, hier ook wel bekend van Jack of Heats en Drippin' Honey, bracht eind vorig jaar een solo CD uit in eigen beheer die overal enthousiast is ontvangen. Luttik begeleidt zichzelf sober, maar passend op elektrische gitaar en heeft heel wat te vertellen. Naast eigen werk hoort u mogelijk ook werk bekend van Johnny Cash, Leonard Cohen en zelfs Shane MacGowan.

Aart de Hullu (gitaar) en dochter Nana (zang) zijn al bekenden van de club. Zij openen de avond met een Ierse set.

Folkclub Twente Enschede
Vrijdag 23 juni om 20:30
Entree: EUR 3,= | donateur/student: 2,=
Reserveren niet nodig