De Bretonse band Skolvan is in de buurt. Ze zijn voor twee concerten net over de grens in België, op 29 juni in Antwerpen en 30 juni op het festival Na Fir Bolg in Vorselaar.

Skolvan wordt algemeen beschouwd als een van de toppers in moderne Bretonse muziek. Zowel hun dansoptreden als concerten worden door het publiek goed gesmaakt. Na hun luisterconcert in Vlissing 3 jaar geleden schreef onze recensent ondermeer: "In de aanpak van Skolvan wordt Bretonse instrumentale muziek weer erg spannend. Er wordt geïmproviseerd, men schroomt niet een jazz-klassieker te spelen (...) maar weet ook door te variëren in tempi het publiek te boeien." En na het indrukwekkende dansbare concert dat de groep vorig jaar tijdens het Dranouter festival gaf: "Boeiende is het typisch Bretonse vraag- en antwoordspel, dit keer op sax en biniou.
De in aanzet traditionele muziek schoof nogal eens heerlijk op in de free-jazz richting onder impuls van de groovy percussionist + gitarist. Ondanks deze inventieve zijstapjes bleef Skolvan uiterst dansbaar hetgeen bleek tijdens een breed uitgesponnen andro die de dansers in een lange rij tot ver buiten de matig gevulde clubstage voerde."

Samenstelling:
Youenn Le Bihan - piston, bombarde, biniou (bretoense doedelzak)
Gilles Le Bigot - Gitaar
Bernard Le Dreau - sopraansaxofoon
Dominique Molard - percussie
Loig Troel - diatonisch accordeon

In Antwerpen speelt Skolvan donderdag 29 juni vanaf 21 uur (deuren open om 20 uur) in De Heksenketel, Pelgrimstraat 22 Antwerpen, zie www.heksenketel.com.
Op het festival Na Fir Bolg verozgrt Skolvan vrijdagavond 30 juni de afsluitng van Boombal De Luxe en wordt daarin vanaf 19 uur voorafgegaan door Balbrozijn en Embrun. Zie ook www.folkfestival.be.