Op vrijdagavond 14 juli vindt het laatste concert van dit tuinseizoen plaats in Laag Keppel met Vladimir en Valery. Het concert vindt plaats in de tuinbibliotheek van de Warande in Laag Keppel tussen Doesburg en Doetinchem. Twee Russische artiesten zullen eigen liederen zingen en Russische volksmuziek. Vladimir zal zingen en spelen op zijn klassieke gitaar, samen met zijn dochter Valery. Een ontmoeting met de Russische ziel.

vladimir
Vladimir

Vladimir is een idealistische muzikant en journalist uit Rusland, die nu al enkele jaren met zijn gezin in Nederland woont. Hij is schrijver, dichter en componist. Hij zingt met een bezielde stem nieuwe levensliederen in de sfeer van de Russische romantiek. Het zijn hartstochtelijke, Russische liederen, bezield door de emoties van zijn veelbewogen leven. Het gaat over liefde en vriendschap, verlangen en onmacht,over het Russische landschap en over de geliefde mensen van zijn land, en over zijn idealisme. En steeds weer worden die magische momenten bezongen van verzoening met het leven zelf. Een ziel, die blijft leven!

Naast eigen composities, speelt hij ook de meeslepende, Russische volksmuziek. Zijn dochter Valery vertolkt deze volksliederen prachtig met haar sprankelende stem. In Rusland traden zij vaak samen op en wonnen diverse prijzen. Velen hebben Vladimir ook al gehoord in de Spiegelzaal van het concertgebouw van Amsterdam in december 2005 op Radio 4, Avro klassiek. U krijgt toelichting bij zijn teksten van Trudi Woerdeman.

Voorafgaand aan de muziek zal Trudi Woerdeman haar zeer persoonlijk verslag doen van haar pelgrimsvoettocht richting Compostella alleen met haar hond. Het thema is: "de Levensweg". Sinds de vroege middeleeuwen trekken pelgrims door heel Europa naar de kathedraal van Sint Jacob in het Spaanse Santiago de Compostella. De pelgrimsweg lopen is een symbool van eigen levensweg lopen. Het betekent reflectie op het leven. Zij vertelt over haar belevenissen en over de rijke Romaanse cultuur van kerken en kloosters in middeleeuws Frankrijk.

Tuin open om 19 uur. Aanvang lezing over de levensweg om 19.30 . Daarna meeslepende Russische volksmuziek en levensliederen door Vladimir en Valery in de tuinbibliotheek. We kijken uit over de vijver en de bostuin terwijl de avond valt. Onder het genot van een drankje, omlijst door de prachtigste muziek! Er zijn 2 pauzes op het tuinterras. Einde ca. 22.30 uur. Entree € 12,50 pp inclusief kopje koffie of thee. Telefonisch (inspreken) of per email reserveren!

Vrijdag 14 juli 2006, de Warande, Jan de Jagerlaan 2, 6998 AN Laag Keppel
Info: www.dewarande.nl. Tel. 0314-382440 of 06-54245524 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..