Onder de titel Hoort toe gy arm en ryk presenteert Folkcorn op zondagmiddag 15 oktober 2006 in Wageningen een programma met oud-Hollandse balladen. Folkcorn, opgericht in 1973, is een der oudste Nederlandse folkgroepen en brengt historische Nederlandse volksmuziek uit de tijd van 1450 tot ongeveer 1800.

Wie kent ze? Wie neemt er nog de tijd voor gezongen geschiedenis? Die balladen uit de vroege Nederlanden: verhaal en moraal, muziek en romantiek inéén. Van die boer die een kar hout verkocht aan zijn heer en heel wat anders deed met diens dame; die gezellen uit Rozendaal die in Antwerpen werden uitgerekt, die koopmanszoon die door z'n ouders op straat was gezet en dus wel crimineel moest worden, die bakker die zich bedotten liet voor slechts twee dukaten, die slag voor de muren van Munster waarbij je stond te soppen in het bloed, het meisje met het kannetje wijn dat brak door een ruwe ruiter, die liefde tussen twee mensen, sterker dan de dood...

Folkcorn kent ze allemaal. Vandaar dit extra-speciale onthaastingsprogramma met oude balladen in hun volle glorie. Mét haardvuur, mét drank, mét spijzen zoals alleen 't Gelag ze kan maken. Neem de tijd en vergeet hem! Breng je ligstoel mee! Prijs inclusief oud-Hollands maal en twee drankjes.  Alle liederen worden in hun originele en onverkorte versie uitgevoerd. Voor het publiek is er een rol bij De Hertog van Brunswyk, met z'n 64 coupletten ongeveer de topper: dit lied kan worden meegezongen, de coupletten worden in een middeleeuwse langzaamhechter uitgereikt. Neem de tijd en vergeet hem!

De bezetting:
Marja van der Zee: zang, trom, strijk- en slagbourdon;
Jitze Kopinga: zang, gitaar, diverse historische instrumenten;
Anneke Rot: zang, accordeon, concertina, traporgel;
Laurens van der Zee: zang, blokfluiten, akoestische basgitaar.
 
De muziek van Folkcorn is te beluisteren op drie LP's (uitverkocht), drie CD's, en op de website www.folkcorn.nl.
 
Zondag 15 oktober 2006, 't Gelag, Veerdam 2 bij het Lexkesveer, Wageningen. Tijd: van 16.00 tot plm. 20.00 uur. Toegang € 11,30 inclusief langdrank en traagvraat. Reserveren is gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0317-420711/418338, www.folkcorn.nl.