Zondagmiddag 16 juli a.s. speelt Blue Dew haar vertelprogramma Roasted Barley in De Theaterkuil in Zuidwolde.

Roasted Barley (gebrande gerst) is de grondstof die de typische smaak en kleur geeft aan de nationale Ierse drank: Guinness. Het is ook de naam van het nieuwe programma van de folkband Blue Dew. Een vertelprogramma dat bestaat uit muziek en Ierse verhalen, geschreven en verteld door John Beumer. De verhalen worden muzikaal begeleid door een of meerdere muzikanten van Blue Dew. Het programma Roasted Barley zal komend seizoen worden gespeeld naast Blue Dew's theaterprogramma The Long Journey Home. Ondertussen wordt er door Blue Dew gewerkt aan een derde programma waarvan try-outs in het seizoen 2007-2008 worden verwacht.

Het optreden zondagmiddag 16 juli in De Theaterkuil kent twee voorstellingen met elk twee verhalen; De kracht van Idan's viool en De vrienden van Killarney. In De Theaterkuil zullen  de verhalen worden begeleid door Marius Klein, gitarist van Blue Dew. Marius heeft speciaal voor Roasted Barley vier muziekstukken bij het verhaal De kracht van Idan's viool geschreven die door hem op gitaar zullen worden gespeeld. Het verhaal De vrienden van Killarney zal worden begeleid door Marius op gitaar en banjo. Hij speelt o.a. het nummer Drinker be my guest met een tekst van Jan Kuijs.

De Theaterkuil ligt in het Faliebergbos in Zuidwolde. Liggende boomstammen vormen de zitplaatsen voor ruim 100 bezoekers. Sinds 2004 worden in De Theaterkuil regelmatig kleinschalige culturele activiteiten georganiseerd. Deze zomer worden er tussen 25 juni en 17 september vier voorstellingen gepresenteerd; Jiddische muziek, Drentse muziek, een kindervoorstelling en 16 juli a.s. het Ierse vertelprogramma Roasted Barley van Blue Dew.

De eerste voorstelling begint om 14.00 en de tweede om 15.30 uur.
Bezoekers verzamelen bij Camping de Entekoele, Falieberglaan 5, Zuidwolde
Wanneer bezoekers rond 13.45 of 15.15 aanwezig zijn op de camping, wandelt men gezamenlijk naar de locatie. De entree is gratis. Na afloop gaat de pet rond.

Meer informatie over Blue Dew & Roasted Barley: www.bluedew.nl.