Op zondagen 23 en 30 juli treden JW Roy en Eric de Vries op in de Harmonie te Edam.

Het muziekcafé de Harmonie in Edam kiest  deze zomer voor relaxte muziek waarbij twee nationale grootheden in het singer-songwriterscircuit een belangrijk onderdeel vormen. "Singer songwriters passen mijns inziens heel goed bij een zomers muziekuitstapje naar een muziekcafé met een mooi terras" aldus uitbater Siem Kees Slegt.

JW Roy
Zondag 23 Juli om 17.00 uur komt Jan Willem Roy naar Edam. JW Roy is pure americana. Fraaie songs vol verloren liefdes, heimwee en verlangen. Op zijn tweede cd Deeper Shades, door Oor geroemd als de beste Americana plaat van het jaar 2005, staan veel mooie rootsige popsongs waarin JW Roy excelleert als zanger en gitarist. Op veertienjarige leeftijd speelde hij in zijn eerste band, Sez You. Nog vele groepen volgden, waarvan One Night Band de meeste aandacht kreeg. In 2001 stopte de band en ging JW Roy solo. Hij werkte samen met BJ Baartmans en JB Meyers aan het album Keep it Coming dat in 2002 het levenslicht zag. Enige jaren geleden ontdekte hij het zingen in zijn eigen Knegsels dialect. Daarna zong hij regelmatig in het Brabants en onlangs verscheen een cd volledig in het Brabants. Samen met Gerard van Maasakkers vormt Roy het duo RoyAkkers. Zijn teksten klinken al na één keer luisteren als vanzelfsprekend en aan de betekenis van zijn woorden valt onmogelijk te ontkomen. Bovendien komt Roy door deze taalverandering los van het Americana-idioom: hij kan voortaan alle kanten op. Zo begint hij aansluitend op het verschijnen van Laagstraat 443 in de loop van 2005 aan zijn eerste theatertournee. Maar graag komt hij nog langs in een sfeervol muziekcafe zoals de Harmonie in Edam.

Eric de Vries
Eric de Vries speelt in 1982 met de band Dance Stance in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Met zijn band The Big Easy behaalt hij in 1992 de tweede plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Als de groep in 1996 wordt ontbonden wordt, gaat De Vries verder als gitarist in de Nederlandstalige band Bengels. Samen met BJ Baartmans, de gitarist en componist van Bengels, vormt De Vries eind 1997 een akoestisch singer-songwriter duo. De gitarist maakt ook deel uit van BJ's Pawnshop. De solo-cd Little Of A Romeo is geproduceerd door drummer Stephan van der Meijden (Big Easy, BJ's Pawnshop) en bevat Americana van Nederlandse bodem met invloeden van Gram Parsons, Lyle Lovett, Steve Earle en Ad Vanderveen. Samen met BJ Baartmans, Louis van Empel en Eric van Dijsseldonk vormde hij onlangs het Songwriters United Kwartet en nam hij een live show op die samen met een aantal sfeervolle huis-, tuin- en keukenscènes en interviews, op een DVD zijn verschenen  bij  Inbetweens Records.

23 juli 17.00 uur JW Roy
30 Juli 17.00 uur Eric de Vries
Muziekcafé De Harmonie, Edam, vrij toegang