Op 15 september gaat in Hoorn een nieuw PeTiCantus-seizoen van start met The Rootsclub, daarna volgen optredens van o.a. Boris McCutcheon, Tim Easton en JW Roy.


Sinds 2005 wordt in Hoorn muziek georganiseerd door PeTiCantus. Peter Schaper en Tim Knol streven ernaar om regelmatig singer-songwriters op kleinschalig niveau en binnen een intieme sfeer op te laten treden.

Vrijdag 15 september:
The Rootsclub - aanvang 20.45 uur - entree 5,-
Het begon allemaal zo'n twee jaar geleden toen de Rootsclub werd opgericht. Er was en er is nog steeds een tekort aan podia waar Americana van Nederlandse bodem gespeeld kan worden. Zo besloten Bert Boot, Jan the Lazyman en Rikkie van Doorn om wat te gaan doen in de Maloe Melo in Amsterdam. Eerst werd het een country sessie maar op een jam zaten ze niet echt te wachten. Dit was meteen reden om het een naam te geven en de Rootsclub was geboren. Maandelijks werd er gespeeld en talenten van binnen- en buitenland kwamen langs om mee te doen. Ondertussen groeide de begeleidingsband uit tot een supergroep maar nog steeds zijn de gasten welkom. Ook de maandelijkse avonden gaan door want er is nog veel talent dat gehoord moet worden.

De Rootsclub bestaat uit een grote groep muzikanten en uit verschillende bandjes die allen verschillen zodat er een goede smeltkroes ontstaat. Country, rock and roll, bluegrass, folk, tex mex, rock en blues, het kan allemaal. De band heeft nu ook haar weg gevonden naar de Nederlandse podia en hopen zo door het land te trekken en het publiek te laten genieten van de muziek van het verre verleden maar ook de eigen nieuwe liedjes.
Website: www.rootsclub.nl.

Vrijdag 6 oktober:
Boris McCutcheon and the Saltlicks - aanvang 20.45 uur - entree 12,-
Boris McCutcheon en zijn Saltlicks brengen gedreven Americana muziek met invloeden van Steve Earle, Calexico, Guy Clark en soms zelfs Captain Beefheart. Hun muziek roept beelden op van verlaten zandwegen in het machtige landschap van het zuidwesten van de VS. Deze sfeervolle woestijnpoëzie met de onmiskenbare gruizige en intense stem van Boris kruipt diep onder je huid om nooit meer los te laten. De nieuwe cd Cactusman vs The Blue Demon behaalde dit voorjaar de eerste plaats in de Euro Americana Chart.
Website: www.borismccutcheon.com.

Vrijdag 3 november :
Tim Easton en JW Roy - aanvang 20.45 uur - entree 12,-
Tim Easton is bij een wat minder grote groep mensen bekend, is sinds 1997 bezig, heeft inmiddels 3 cd's gemaakt en wordt ook wel vergeleken met Ryan Adams. Hij speelde bij John Hiatt in het voorprogramma tijdens diens laatste tour. Met de laatste cd Break Your Mothers Heart eindigt hij dit jaar hoog in de lijstjes van vele muziekjournalisten en met zijn muziek zal hij, samen met de Brabantse americana-vertolker JW Roy, op deze avond de harten van alle aanwezigen veroveren.
Website: www.jwroy.nl en www.timeaston.com.

Zaterdag 9 december:
The Resentments - aanvang 20.45 uur - entree 10,-
Locatie: Manifesto, Hoorn

Vrijdag 2 maart:
Chatham County Line - aanvang 20.45 uur - entree 12,-
Website: www.chathamcountyline.com.

Vrijdag 20 april:
Kevn Kinney's STAR (volledige band) met in het voorprogramma de Hoornse formatie BeRightBack
aanvang 21:00 uur - entree 10,-
Locatie: Manifesto, Hoorn
Website: www.kevnkinney.com.

Locatie, tenzij anders aangegeven, Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b, Hoorn. Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0229 261662 / 0651591462 (na 18.00 uur).

Zie ook: www.peticantus.nl.