Op 16 november zal Joe Boyd in het Muziekcentrum in Eindhoven te gast zijn. Muzikale omlijsting is er van Iain Matthews en Linde Nijland.

Als Joe Boyd in de jaren ‘60 binnenkwam in trendy Londen, dan waren de ogen op hem gericht. Boyd begon als productieleider voor het festival waar Bob Dylan voor het eerst ‘elektrisch' speelde, een breekpunt in de pop. In 1966 ging hij naar Londen en was al snel het middelpunt van ‘the city of cool'. Hij produceerde Arnold Layne van Pink Floyd, was eigenaar van de UFO-Club - het kloppende hart van psychedelisch Engeland - en begon zijn eigen productiemaatschappij. In die hoedanigheid produceerde hij de lp's van Fairport Convention en Nick Drake. Weer later zat hij achter de knoppen bij onder andere R.E.M. en Kate en Ann McCarrigle. Dit jaar verscheen zijn autobiografie en een compilatie van zijn werk op de cd White Bicycles, die wij hier bespreken. Hij zal deze avond geïnterviewd worden door Frank de Munnik en de muzikale bijdragen komen van Iain Matthews (ex-Fairport Convention) en Linde Nijland (Ygdrassil), die een prachtig tribute aan Sandy Denny zingt.

Onder de noemer Acoustic Music Club worden in het Muziekcentrum Frits Philips nog meer avonden georganiseerd. Op 11 januari 2007 is Leo Blokhuis de centrale gast, met optredens van Ricky Koole en Solo en op 5 april komt Jan Donkers vertellen over zijn muziek. Dat wordt dus vooral americana, met onder meer een akoestische set van T-99.

Muziekcentrum Frits Philips, Heuvelgalerie Eindhoven. Entree is telkens 15 euro (+ 1 euro servicekosten).

16 november 2006 Joe Boyd, met Iain Matthews en Linde Nijland
11 januari 2007 Leo Blokhuis, met Ricky Koole en Solo
5 april 2007 Jan Donkers, met T-99

Zie ook: www.muziekcentrum.nl.