Zanger en gitarist Sido Martens geeft zondagmiddag 30 juli in de tuin van museum Princessehof Leeuwarden een optreden.

Sido Martens, die zichzelf omschrijft als ‘liedjessmid in de ambachtelijke traditie', verwierf in de jaren '70 nationale bekendheid met het debuutalbum van de band Fungus. Met deze band scoorde de Fries een hit met het liedje Kaap'ren Varen. Na twee albums verliet Martens de groep en bracht vervolgens vier solo-elpees uit en speelde twee keer op Pinkpop.

Na een stilte van 16 jaar verschijnt vervolgens in 1996 de solo-cd De Loper, een low-budget productie met zelfgeschreven, Nederlandstalig materiaal. Vele producties volgen. Martens werkt momenteel aan een nieuwe cd met de titel Open die eind dit jaar zal verschijnen.

Muzikaal beweegt Martens zich tussen folk en pop, tussen jazz en luisterlied. Hij brengt deze middag in Leeuwarden twee sets met eigentijdse en eigenzinnige liedjes van voornamelijk zijn laatste drie cd's ten gehore.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à 6 euro zijn verkrijgbaar bij de balie van het museum aan de Grote Kerkstraat. NB: Museumkaart en kortingskaarten zijn niet geldig.