Accordeonist Foppe Jacobi speelt zondag 13 augustus a.s. voor het eerst mee met Vooks op de Uitmarkt van Theater Landgraaf in Ubach over Worms.

Foppe heeft het conservatorium in Arnhem gedaan. Hij speelde in 2002 Bij Flairck en deed daarmee een grote tournee door Nederland en België. Vanaf 2000 is hij vaste componist en musicus bij theatergroep Mimescope te Geneve. Als componist en arrangeur werkt hij bij muziekuitgeverij De Haske te Heerenveen. Foppe is hier eindredacteur voor accordeon.

Een paar repetities heeft Foppe Jacobi nu meegespeeld met Vooks. Foppe speelt knoppenaccordeon (bayan) en Engelse concertina. Met rooie wangetjes, zweetdruppeltjes op het voorhoofd spelen de muzikanten met elkaar en moeten ze opletten op de rare improviserende fratsen die Foppe uithaalt. De muzikanten zijn aan elkaar gewaagd: Nelleke Odekerken, Fer Vissers en Petra Nelissen hebben een conservatoriumopleiding gevolgd. Edith Engelen speelt bij het Kerkraads Symfonie orkest. Petra Nelissen, de fluitiste is razend enthousiast: "Oh, wat heerlijk. In deze bezetting kunnen we naar climaxen werken. De muziek leeft nu echt. Het is heerlijk om zo met elkaar te spelen." Zanger Steven Schoevaart: "Ja, dit is genieten, de nummers worden nu heel afwisselend ingevuld." Dat belooft dus wat voor zondag.

Vooks speelt om 15.30 uur met de volgende muzikanten:
zang en tin whistle: Caroline Dijkman
zang: Steven Schoevaart
gitaar, mandoline en zang: Nelleke Odekerken
gitaar: Fer Vissers
knoppenaccordeon bayan en Engelse concertina: Foppe Jacobi
blokfluiten: Petra Nelissen
cello: Edith Engelen
percussie: Rinie Houben-Loenders
geluid: Henk Adema Geluidstechniek

De buitenmarkt is de start van het theaterseizoen 2006/2007 van Theater Landgraaf. Artiesten geven een voorproefje van hun aanstaande optreden in het theater. Traditioneel treden dan ook een paar straattheaterartiesten op van het Limburg Festival. Het programma vindt plaats op twee buitenpodia, in en rond het theater én op de kiosk van de Oude Markt in Ubach over Worms. Vanaf de terrasjes in de sfeervolle omgeving van de Kerkberg kan het publiek genieten van diverse soorten muziek (percussie, rock 'n roll, folk, luistermuziek, rock-en popmuziek), kleinkunst en straattheater en -animaties. Kinderen kunnen meedoen aan de circusworkshop, gegeven door het JeugdCircus Norrelli of zich laten grimeren.

Informatie op: www.vooks.nl. Volledig programma buitenmarkt op www.theaterlandgraaf.nl.