Op maandag 21 augustus a.s. is iedereen die van volksmuziek/folk houdt welkom om te komen luisteren naar de open sessie in café Hofman aan het Janskerkhof 17a in Utrecht.

Op deze sessie kan ook iedere muzikant aanschuiven die een akoestisch instrument speelt of zingt en zich met Europese volksmuziek/folk bezig houdt.

Een sessie is een ontmoetingsplek voor muzikanten met diverse achtergronden, een gelegenheid om samen te spelen, nieuwe melodieën te horen en te leren, ideeën en inspiratie op te doen of om eens iets nieuws uit te proberen. Om 20:30 uur wordt begonnen met een paar inspeel-deunen, waarna iedereen om beurten de gelegenheid krijgt een stuk in te zetten. Bekende melodieën worden afgewisseld met solo-stukken en liedjes.

Er worden o.a. traditionele (dans)muziek uit Nederland, België en Frankrijk, Ierse jigs & reels, Klezmer en muziek uit de Balkan en Scandinavië gespeeld. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan bod komen en er een gevarieerd muzikaal aanbod te horen is, zijn er twee sessieleiders aanwezig.