Aanstaande zondag, 27 augustus, zal in Openluchttheater het Rivierenhof in Deurne (B) een optreden plaatsvinden van Jessie De Caluwe met Brise L'Ame.

In haar muzikale poëzieprogramma's toonde Jessie De Caluwe reeds haar talent om woorden te schenken aan het onzegbare. Als geen ander weet zij het publiek te bespelen met haar warme stem.
 
In het Rivierenhof gaat Jessie in zee met Brise l'Ame, de groep rond singer-songwriters Saskia Maeyaert en Hilde Van Laere en bandleden Ann Engels, Bart Vanistendael, Ben Faes en Frank Van Eycken. Bezielers van Brise l'Ame, Saskia en Hilde, samen Brise l'Ame Intiem!, gaven al eerder gestalte aan enkele poëzieprojecten. Dat hun wegen vandaag samenvloeien, berust dus niet op toeval.
 
‘Woorden tussen klank en ritme' verhaalt ‘Kleuren van de Liefde'

 Centraal staan de ‘poëziekleuren' van dichteres Mia Sneppe, die reeds zes dichtbundels op haar naam schreef. Elk van hen draagt een kleur als titel, elk van deze kleuren refereert aan een gevoel, een fase in het leven  van de dichteres. Violet, Rood, Geel, Blauw en Grijs zijn geïllustreerd door Christine Steel, Groen door Peter Jonckheere. Haar volgende bundel Oranje rijpt zich stilaan een weg naar buiten.
 
In dit unieke project brengt Jessie De Caluwe een greep gedichten over liefde in al haar vormen, samen met en door Brise l'Ame op een eigen manier met klank en ritme verder ingekleurd, een première! Doorheen de poëzie van Mia weeft Brise l'Ame ook haar eigen werk, over het leven, over de liefde, door het tij van eb en vloed getekend.
 
De kunstwerken die het decor vormen, zijn van de hand van Christine Steel, onder andere welbekend van haar recente kunstproject in Vladivostok, samen met het kruim van de Belgische kunstenaars.
 
Zondag 27 augustus 2006, 11.00 uur, Locatie: Openluchttheater Rivierenhof Deurne (B).Organisatie: ArenbergSchouwburg - Antwerpen.
Tickets: VVK 8 euro, ADD 10 euro. Info en reservering: OLT Rivierenhof  - http://www.arenbergschouwburg.be/web/olt/web/agenda/engine.asp?a=30&d=4367

Tel.: 0032 (0)70/222 192 (Ticketbalie Arenbergschouwburg) - 0032(0)3/203 95 84 en 0032 (0)3/203 95 85 (Info Cultuur/Prospekta vzw).
 
Zie ook: www.briselame.be.