Zaterdag 2 september is de popfolkband Inner Strength twee maal live te zien. 's Morgens openen ze festival Mondial in Apeldoorn en 's middags speelt de band tijdens het Doe Dans festival in Biddinghuizen.

De Apeldoornse Michiel Bos, die eerder al heeft gespeeld in bands als Djedur, heeft voor deze optredens de plaats ingenomen van Kelly van der Heijden. De zeven muzikanten van Inner Strength (met onder meer tweestemmige zang, fluit, viool en didgeridoo) verkennen het grensgebied tussen pop, folk en wereldmuziek. Dat levert opzwepende, dansbare nummers en aanstekelijke, folky popsongs op, maar ook serene, soms mystieke ballads. De groep heeft haar plek in de Nederlandse (folk)muziekwereld al bewezen, met optredens op onder andere Folkwoods, Elastiek en festival Na Fir Bolg in België. Vorig jaar is hun goed ontvangen CD Meltemi uitgekomen.

Deze winter zal de band nog te zien zijn in o.a. Cultureel Centrum 't Ey in Vlaanderen en in een aantal theaters door het land.

2 september 2006, Festival Mondial, Apeldoorn,  ca. 11:00 uur,  Festival Doedans, Biddinghuizen, ca. 16:30 uur. Toegang: Apeldoorn gratis, voor Biddinghuizen zie www.doedans.nl.

Zie ook: www.inner-strength.nl.