Op zaterdag 7 oktober zal er een optreden van Tuhu plaatsvinden in de Oud-katholieke kerk aan de Leeuweringerstraat in Oudewater. In deze prachtige kerk zal de fijn akoestische muziek van het vijftal goed tot uiting komen. Tuhu presenteert een programma met muziek uit Latijns-Amerika: een muzikale rondreis langs paden van lyriek, warmte, passie en melancholie in het rijkgetimbreerde gezelschap van temperamentvolle rasmuzikanten.

tuhu
Tuhu

De reis verklankt de gevarieerde muzikale erfenis die ontstaan is uit een smeltkroes van elementen uit Indiaanse, Afrikaanse en Zuideuropese culturen. Er wordt niet alleen kennisgemaakt met folklore, maar ook met op volksmuziek geënte composities, tango's, milonga's, bossa nova, samba's en zamba's. Daarnaast wordt de authentieke Braziliaanse choro ten gehore gebracht, een muziekstijl die rond 1870 ontstond in Rio de Janeiro waarbij Europese dansmuziek, zoals walsen en polka's, werd samengesmolten met de ritmes uit Afrika, eerder meegenomen door de slaven naar Brazilië. Naast choro omvat het repertoire stukken van bv. Mercedes Sosa, Omara Portuondo, Maria Dolores Pradera, Laurindo Almeida, Luís Bonfa, Alberto Ginastera, Carlos Jobim, Astor Piazzolla, Baden Powell, en Heitor Villa-Lobos.  Een mp3-bestand van de band is te downloaden op www.pifano.nl.
Tuhu betekent "vuur". Het is de bijnaam, die de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos van zijn Indiaanse moeder kreeg. En "vuur" is precies datgene, wat Tuhu te bieden heeft: smeulend, beweeglijk, opvlammend, altijd warmbloedig vertolkte muziek, uitgevoerd door:

Marianne Koopman (zang)
Remko de Landmeter (fluiten)
Marijn van der Linden (cavaquinho)
Tom Burmanje (gitaar en zang)
Jurriaan Dekker (contrabas)

Zaterdag, 7 oktober 2006, 20.15 uur, Oud Katholieke kerk, Leeuweringerstraat 12, Oudewater
De entree bedraagt €10,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Nico van Asdonck, tel. 06-26254391