Omnia is de speciale support bij het optreden van Qntal en Unto Ashes op 15 oktober aanstaande in Tivoli Oudegracht in Utrecht.

Het neo-Keltische gezelschap Omnia timmert flink aan de weg. Omnia wil de wereld laten zien zoals die zou moeten zijn; met de schoonheid van de natuur voorop en eerbetoon aan de ‘heidense' goden. Gekleed in neo-Keltische kostuums brengt Omnia zijn pure pagan folk omringd door een enorme hoeveelheid bizarre akoestische instrumenten. Dubbelfluit, slideridoo en harp nemen de luisteraar mee op een reis door een mythische en legendarische wereld. Oja, hun concerten eindigen steevast in ene flinke danspartij!
 
Al jarenlang vermengt het klassiek geschoolde Duitse trio Qntal uiterst succesvol middeleeuwse instrumenten, elektronische beats, soundscapes, oude muziek, rock en folk. Een unieke combinatie die een hemelse sfeer krijgt door de indrukwekkende prachtstem van operazangeres Syrah. De groep werkt op Qntal III - Tristan und Isolde de atmosferische kant van zijn geluid perfect uit. Met de volgende single Nihil en Qntal IV - Ozymandias brengt Qntal dance- en electro-invloeden meer naar de voorgrond. Middeleeuwse folk en Dead Can Dance worden zo gekoppeld aan dansvloergerichte beats. Gebleven is het uitstekende vakmanschap en daarmee blijft Qntal samen met bijvoorbeeld Helium Vola één van de vaandeldragers van de moderne electro-folk scene. Na ettelijke succesvolle concerten in Nederland - waaronder vorig jaar op Summer Darkness - is Qntal terug voor een show vol enigmatische en dansbare betovering. Het optreden in Tivoli staat in het teken van hun nieuwe cd Silver Swan, die binnenkort uit zal komen.
 
Het tweede voorprogramma wordt verzorgd door Unto Ashes. Dit Amerikaanse drietal vermengt met speels gemak Arabisch/Europese folk en middeleeuwse muziek met experimentele rock. Het vroege Dead Can Dance, maar ook Coil, Depeche Mode en Richard Wagner duiken op in Unto Ashes' catalogus. Naast optredens is er ook een Middeleeuwse markt in de zaal van Tivoli.
 
Kink FM's gothic radioshow She's In Parties heeft vanwege de release van de nieuwe Qntal-cd Silver Swan op vrijdag 8 september een Qntal-special.
 
QNTAL, Unto Ashes, Omnia en Middeleeuwse markt
Zondag 15 oktober 2006
Zaal open: 16.00 uur, aanvang: 17.00 uur, entree 15 euro
Voorverkoop bij Ticketservice, Tivoli en Plato Utrecht
Tivoli Oudegracht
Oudegracht 245 Utrecht
Websites: www.qntal.de, www.omnia-neocelt.com, www.untoashes.com.
Zie ook: www.tivoli.nl.