Op donderdag 28 september heeft het Paard van Troje in Den Haag een dubbel hoofdprogramma met Krista Detor en Slaid Cleaves.

Over Krista Detor is niet veel bekend, haar leeftijd verraadt ze bijvoorbeeld niet. Maar één ding weten we wel; het is een opmerkelijke vrouw. Het meest opvallende aan haar is misschien wel het feit dat ze in de eerste instantie nauwelijks opvalt. Een paradox? Inderdaad! Haar muziek is ingetogen, piano en haar warme stem voeren de boventoon. Ook haar uiterlijke voorkomen is bedeesd. Deze ingetogenheid is echter bedrog! Wie goed luistert naar haar tweede album Mudshow zal meegevoerd worden in een intense wereld waarin niets is zoals het lijkt. Krista Detor heeft alles behalve een onbewogen leven gehad, en dit resulteert in nummers die je heftiger raken dan je zou willen toegeven.
Website: www.kristadetor.com.
 
Slaid Cleaves liet al eerder de kleine zaal van Paard van Troje in complete adoratie achter. Binnenkort komt hij terug om zijn prachtige verhalen te vertellen. Dit keer zullen het vooral verhalen zijn van zijn collega-muzikanten van wie hij op zijn laatste plaat Unsung (geen ‘cover' maar meer een ‘tribute' plaat) hun liedjes euh... covert. Dit zijn allemaal nummers van artiesten met wie hij al eerder op plaat of op het podium samen speelde, denk aan Rod Picott en Karen Poston. Wat je dus kan verwachten zijn korte prachtige verhalen verpakt in een stem overgoten met Austin's woestijnzand.
Website: www.slaid.com.
 
Donderdag 28 september 2006, Slaid Cleaves & Krista Detor, Americana/singer-songwriter, zaal open: 19:30, aanvang: 20:30, kleine zaal, € 9,-
 
Voorverkoop: Kassa Paard van Troje (www.paard.nl / 070-3601838), Ticketservice Nederland, Velvet Music Delft & Rotterdam.