Het derde seizoen van Folk in de Wâlden gaat op dinsdag 12 september van start met een concert van de twee singer/songwriters Kersten de Ligny en Stef White.

De Ligny studeerde af aan de Hilversumse Academie voor Lichte Muziek en legt zich met name toe op het op muziek zetten van haar eigen, Engelstalige teksten. Haar liedje A million cries, over de moord op Theo van Gogh die vlak voor het huis van haar ouders in Amsterdam plaatsvond is daar een aangrijpend voorbeeld van. White trok, na de nodige muzikale avonturen in thuisland Amerika, een jaar of drie door Nederland met een eigen band. Tijdens een van die optredens ontmoette hij De Ligny en ziedaar: een duo werd geboren.

Met name in de duetten ligt dan ook hun kracht. Dan ontspint zich een aangenaam spannende vocale mix. In de liedjes is het White's gitaarspel dat opvalt. Samen met gitarist pur sang Martin van Helden, die de twee instrumentaal ondersteunt, laveert het duo tussen country en folk, tussen rhythm and blues en jazz om uit te komen bij iets dat op Americana lijkt. Maar dan toch wel met een geheel eigen draai.

martin van helden, kersten de ligny en stef white
Marin van Helden, Kersten de Ligny en Stef White (vlnr)
 
Datum: dinsdag 12 september 2006
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.