Doedelzakspeler Bart van Troyen speelt zondagmiddag 17/9 samen met het Hilvarenbeekse KlarinetNsemble in De Schelp in Oosterhout.

Het KlarinetNsemble was eerder in De Schelp in samenwerking met saxofoniste Martijne van Dijk. Toen richtten ze zich op tangomuziek van Astor Piazzolla.
Nu komt doedelzakspeler Bert van Troyen mee. Bart van Troyen is in 2003 afgestudeerd aan het Lemmeninstitut in Leuven en verkreeg daarmee de titel Meester in de Muziek, afstudeerrichting Doedelzak. Hij is hiermee de eerste musicus ter wereld die een beroepsopleiding voor doedelzak heeft afgerond. Bart heeft ondanks zijn jonge leeftijd al diverse optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan.

Het KlarinetNsemble
Het KlarinetNsemble onder leiding van Maarten Jense heeft eind 2004 al een paar concerten gegeven met Bart en beiden waren zo tevreden over de samenwerking dat besloten is ook op 17 september in de Muziekschelp gezamenlijk op te treden. Er worden composities uitgevoerd waarbij het KlarinetNsemble Bart zal begeleiden, maar daarnaast zullen zowel Bart als het ensemble zelf nog een paar stukken ten gehore brengen.

De gehele "klarinetfamilie", te weten de es-, bes-, alt-, bas- en contrabasklarinet, is vertegenwoordigd in het KlarinetNsemble. hierdoor is het mogelijk om steeds weer een gevarieerd programma te ontwikkelen. De leden van het KlarinetNsemble zijn deels vergevorderde amateurs, deels professionele muzikanten, waardoor op een hoog niveau muziek gemaakt kan worden.

Het concert in de stadstuin aan de Vijzel (St. Janstraat) begint om 15.00 uur en is gratis toegankeljk.