Op het podium van Folkclub Twente brengt vrijdagavond 22/9 de Achterhoekse formatie The Atlantic Bells rustige Ierse en Engelse traditionals afgewisseld met stevige dansnummers.

Vanwege het succes van een eerder optreden bij de folkclub in Enschede zijn ze nu opnieuw gevraagd. Aan de basis van de band stond tien jaar geleden een akoestisch trio. Versterkt met bas en drums werd het The Atlantic Bells. Na enkele groepswisselingen heeft de band inmiddels een repertoire opgebouwd van zo'n vijftig nummers. Dat gaat van ingetogen songs als Black is the colour via meezingers als Leaving of Liverpool naar opwindende instrumentalen als Toss the Feathers. In 2000 won de groep de publieksprijs van het Amphion Open Podium te Doetinchem ondermeer vanwege de uitstekende zang en de ontspannen presenatatie.

The Atlantic Bells spelen in de volgende bezetting: Kees Weitkamp (viool, mandoline), Marius Duurland (akoestische gitaar, zang), Pauline Duurland (viool, thin wistle, zang), Willem Ebbers  (slagwerk, zang) en Paul van Oosten (basgitaar, zang).

Het concert begint vrijdag om 20:30 uur in buurthuis De Sloep aan de Past. Geertmanstraat. Entree acht euro (twee euro korting voor studenten). Reserveren via tel. nr. 4766283.
Zie ook folk.twente.org en www.atlanticbells.com.