Het nieuwe het theaterseizoen van 't Patronaat in Mierlo wordt zaterdagavond 23/9 ingeluid door het Dommelvolk en stand-upper John van der Sanden.

Het kleine theater in het Brabantse Mierlo, dat plaats biedt aan 153 stoelen, heeft komend seizoen zestien voorstellingen in petto. Naast Dommelvolk staat er nog een folk-act op het programma en wel Twee violen en een Bas op zaterdag 7 oktober.

Dommelvolk treedt nog sporadisch op. Steevast is het dan lachen geblazen met hun humoristische aanpak van Brabantse volksmuziek. In de jaren zeventig waren ze al hot. In '84 stopten ze, maar in 2000 maakten ze een voorzichtige comeback. Op het podium van het International Folk Festival Tilburg stonden ze er toen opeens weer, net zoals vroeger: Ad van Genechten (zang, gitaar, cister), Bert Spin (accordeon, harmonium, piano, zang), Steeph Custers (viool, altviool en zang) en Jitze Kopinga (kontrabas, gitaar, zang). De schouwburg stond op z'n kop. Vanaf dan staan ze weer enkele keren per jaar op het podium.

Aanvang 20:15 uur. Locatie: 't Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo
Tel: 0492 319060.