Caroline Herring en Jeffrey Foucault geven op 4 oktober een dubbelconcert in Oentsjerk.

De nieuwe generatie Amerikaanse singer/songwriters meldt zich nadrukkelijk. Daarvan komen Caroline Herring en Jeffrey Foucault op woensdag 4 oktober naar Folk in de Wâlden op Stania State in Oentsjerk. Herring en Foucault vormen twee exponenten van de golf Americana artiesten die veelal Texas als thuisbasis hebben. Americana is de verzamelnaam voor zo'n beetje alles wat folky en rootsy klinkt. Met de nadruk op melodie en inhoud. Kwaliteit dus. Country, blues of folk alles is mogelijk. Hoe je het ook wilt noemen, het raakt bijna altijd het hart.

jeffrey foucault
Caroline Herring

Dat doet ook Caroline Herring die met haar gevoelige liedjes en warme stem de luisteraar bij zijn lurven pakt en zorgt voor kippenvel tot aan de tenen. Recensenten steken mondiaal de loftrompet over deze dame uit Mississippi die tegenwoordig in Austin Texas woont en herinneringen oproept aan de grande dame van de Amerikaanse folkbeweging Joan Baez.

Image
Jeffrey Foucault

Jeffrey Foucault
wordt door Amerikaanse muziekjournalisten al vergeleken met de jonge Bruce
Springsteen
die in de periode voor zijn wereldwijde doorbraak een indrukwekkende singer/songwriter was en die recentelijk weer terugkeert naar de oude bron. Foucault heeft een stem met een rafelrandje dat uitstekend past bij zijn ietwat rauwe muzikale aanpak.
 
Datum: woensdag 4 oktober 2006
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..