A.s. zaterdag, 30 september speelt Mitsoura in Wereldculturencentrum RASA in Utrecht.

Als je voor het eerst wordt geconfronteerd met de stem van de Hongaarse zigeunerzangeres Mitsou, is het beter om alle vooroordelen aan de kant te zetten. Haar zang klinkt zeer geknepen, bijna kinderlijk en roept aanvankelijk slechts vervreemding op. Maar bij nadere beluistering klinkt een krachtige en emotioneel geladen zigeunerstem die doet denken aan de Indiase vocale muziek. In het baanbrekende elektro-akoestische muziekproject Mitsoura is deze stem slechts één van de klankkleuren, prominent doch niet overheersend aanwezig tussen een weelde aan akoestische snaar-, blaas-, en percussie-instrumenten. Muzikaal grijpt Mitsoura terug op de Indiase wortels van de Romacultuur en vermengt deze met hallucinerende geluidseffecten, opzwepende breakbeats en hedendaagse visuals. Het optreden van Mitsoura in RASA in 2004 was een van de hoogtepunten van het festival Hongarije aan Zee. Hoog tijd voor een reprise.

Mitsou - zang, percussie; András Monori - ektar (eensnarige luit), gadulka (vedel), kaval (fluit), doromb (mondharp), zurna (hobo), sitar (luit), kalimba (duimpiano), sarangi (vedel); Márk Moldvai - pro tools, keyboards; Miklós Lukács - cimbalom (hakkebord); Péter Szalai - dholak (trommel), ghatam (kleipot), tabla (trommels), konnakol (stempercussie); András Dés - kanna, ride, percussie, riq (tamboerijn), bodhran (lijsttrom); Márton Mezei - visuals

Mitsoura. Elektro-akoestische zigeunermuziek.
Zaterdag 30 september 2006, 20:30u, entree: € 15 / € 9

Reserveren per e-mail, o.v.v. datum en naam artiest, naam, telefoonnummer en de eventuele kortingspas naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.rasa.nl.