De Malinese gitarist Habib Koite, de Ivoriaanse zangeres Dobet Gnahore en de Zuid-Afrikaanse legende Vusi Mahlasela zijn onder de noemer Acoustic Africa op tournee door Nederland en België.

Vergezeld van zijn band Bamada, brengt Malinees gitaarvirtuoos en superster Habib Koité traditionele en moderne muziekstijlen uit zijn vaderland samen tot een harmonieus geheel. De jonge, talentvolle Ivoriaanse zangeres, danseres en percussioniste Dobet Gnahoré inspireert zich op de Bététraditie, en op andere zangstijlen uit Afrika. Zij heeft één van de indrukwekkendste stemmen van het Afrikaanse continent en werd genomineerd als één van beste nieuwkomer tijdens de BBC World Music Awards. Vusi Mahlasela is met zijn krachtige lyriek en melodieën één van de leidende figuren van de hedendaagse Zuid-Afrikaanse muziek "The Voice" was de muzikale woordvoerder van de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika, en is nog steeds even geëngageerd: ondermeer als ambassadeur van Nelson Mandela's Aidsstichting.
De tournee van Acoustic Africa gaat gepaard met de release van een nieuwe cd op het Putumayo label.

Afgelopen dagen waren ze al te zien in Antwerpen en Utrecht. Komende dagen staan de volgende concerten nog op het programma:
wo 27/9 Patronaat Haarlem, do 28/9 Concertzaal Tilburg, vr 29/9 Palais des Beaux Arts Charleroi, za 30/9 Flagey 20:15 uur Heilig Kruisplein, 1050 Elsene/Brussel, zo 1/10 Oosterpoort Groningen.

Zie ook www.contrejour.com , www.vusimahlasela.com en www.putumayo.com/acousticafrica

www.contrejour.com , www.vusimahlasela.com en www.putumayo.com/acousticafrica