In Amsterdam is komende zondag, 8 oktober, een optreden van Taksim, met improvisaties van Ierland tot Iran.

Stichting Mokum Folk organiseert op zondag 8 oktober a.s., onder de noemer Mokum Folk Podium, een muziekoptreden van de formatie Taksim. Het optreden vindt plaats op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg.

Het trio Taksim brengt traditionele Ierse, Balkan- en Turkse improvisaties op een wel heel bijzondere manier. Zo horen we Ierse muziek op de ud en Turkse muziek op de uilleann pipes en het klinkt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ook maakt Taksim zogenoemde "cross-over-medleys", waarbij Ierse muziek ongemerkt en naadloos overgaat in Bulgaarse en daarna in Armeense muziek en het klinkt alsof het altijd al zo heeft gehoord.

Taksim bestaat uit Roelof Rosendal (uilleann pipes, ud, darbuka, def, daire), Jelle van Herwijnen (zang, ud, bouzouki, tambura, tar) en Crispijn Oomes (viool).

Taksim laat u genieten van parels van de wereldmuziek uit Ierland, de Balkan, Griekenland, Turkije, Armenië en Iran, met een grote afwisseling aan sfeer, toonladders, ritmes en instrumenten. De musici maken gebruik van een groot assortiment aan authentieke akoestische instrumenten.

Zondag 8 oktober 2006, Taksim, op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,- (incl. 2 consumpties).

Route
Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat (Oostelijke Eilanden), op 10 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 42, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen).  De straat rechts van de Oosterkerk ongeveer 500 m inlopen. Het zaaltje vindt u dan aan uw rechterhand, grenzend aan een speeltuin. Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.