Op het GUO-podium in 't Boerderijtje te Haaren staat op zondag 22 oktober de Ierse singer-songwriter Daithi Rua, op fiddle bijgestaan door soulmate Aidan Burke.

Daithi Rua is Gaelic voor ‘Rooie David'. Behalve dat is Daithi Rua ook een singer-songwriter, afkomstig van county Offaly uit Midwest-Ierland. Zijn muzikale ouders schotelden hem flinke porties Dubliners en Planxty voor. Later verorberde hij ook The Fureys, Christy Moore en Moving Hearts. Nog voordat hij school en ouderlijk huis verliet, schreef hij prestigieuze talentenjachten, buskercompetities en eigen songs op zijn naam en  leefde hij voor en van zijn muziek. Intussen laat hij zich ook Luka Bloom, Nancy Griffith, Andy Irvine, Paul Brady, Mick Hanley en Tom Russell goed smaken.

daithi rua
Daithi Rua

Sinds 15 jaar stuwt zijn muziek hem voort door zowat alle Europese landen tot zelfs in het Midden-Oosten. Hij bouwde zich een puike reputatie uit als ijzersterk zanger, begenadigd gitarist en talentvol songwriter. Zijn Ierse roots zijn alom tegenwoordig in zijn eigen, warme songs. Vaak geniet hij slechts gezelschap van zijn eigen stem en gitaar, maar evengoed deelt hij zijn podium met friends through music, bijvoorbeeld als vijfde groepslid van de Keltische band Comás, met de Schotse zangeres Helen Flaherty, of met...

...Aidan Burke
Ook het muzikale nest van Aidan -duivels-fiddler uit Comás- Burke liet zich gretig ‘bevuilen' met traditionele muziek en dans uit de Iers-keltische cultuur. Al op 2-jarige leeftijd danste peuter Aidan op de ‘Irish heartbeats' die hij er bovendien zelf inklopte op snare-drums. Met het stijgen der jaren liet hij het lekker uit de hand lopen op gitaar, mandoline, banjo, bodhran en een resem percussions. Maar geïnspireerd door volle neef Kevin Burke (Bothy Band, Patrick Street) zat de fiddle het 8-jarige multi-instrumentalistje pas echt als gegoten. Hij trok op met muzikanten uit de milieus van Van Morrisons Them, Jethro Tull, The Drovers, The Waterboys, Planxty, Stockton's Wing en de muzikale cast van kaskraker-movie The Titanic. Met zo'n palmares was het een koud kunstje om tot in de VS en het Verre Oosten verzeild te raken.

aidan burke
Aidan Burke

Info & reserveringen
Groeten Uit Oisterwijk organiseert haar GUO-concerten in 't Boerderijtje, een sfeervol stukje Brabants erfgoed tussen Oisterwijk en Haaren waar artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot kruipen. Voor telefonische info (geen reserveringen!) is er de GUO-foon: 013 - 5210175. Wie maandelijks info wil ontvangen over de GUO-concerten, abonneert zich op de gratis GUO-digi-brief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Dit tweede concert uit de GUO-rootsserie 06/07 begint om 20.30 uur. Belangstellenden die zeker willen zijn van tickets kunnen tot zaterdag 18.00 uur digitaal reserveren op www.do.nl/guo. Voorzover daarna nog voorradig verkoopt GUO resterende tickets op de concertdag tussen 20.00 en 20.30 uur aan de kassa in ‘t Boerderijtje.