Bij 013 in Tilburg staan bluesman Bjørn Berge (18 okt) en singer-songwriter Michael Chapman (9 nov) op het programma. Voor beide concerten verloot 013 vrijkaarten.

Bjørn Berge
Bjørn Berge ‘The One Man String Machine' speelde al twee keer in 013 met succes. Hij was te bewonderen op festivals het 5 jarige jubileumfeest en Route 04. Hij maakt blues, zittend op een flightcase met effecten en verrijkt met zijn zware eikenstem en onnavolgbare slide- en fingerpicking techniek. De Noorse reus, een andere bijnaam van Berge is constant op zoek naar nieuwe invalshoeken om zijn interpretatie van de blues van een ander behang te voorzien. OOR over zijn recente album We're Gonna Groove: ‘De kleurtjes op zijn nieuwste worp zijn bonter dan ooit. Was St. Slide nog een soloaangelegenheid, op ‘We're Gonna Groove' laat hij zich bijstaan door diverse gastspelers. Het titelnummer is een cover van Ben E. King en James Bethea, dat hier verbouwd is tot een hyperventilerend snelle slide-kraker. Dit is overigens, in tegenstelling tot op voorgaande albums, de enige cover. Bjørn bewandelt ostentatief zijn eigen weg. Binnenkomer ‘Had A Suspicion' is een standaard bluesrocker, maar dan duikt onze getatoeëerde snarenatleet stilistisch de diepte in. Deels elektrisch, deels akoestisch, met - de plaattitel indachtig - het ritme voorop en een voorkeur voor hiphop.' Ook verplicht voor fans van Five Horse Johnson en Black Label Society.

Woensdag 18 oktober 2006, Kleine Zaal, 013
Aanvang 20.30, zaal open 19.30, entree € 10,00 (excl. serv. kosten)
 
En je kunt het meemaken! Stuur voor 16 oktober een mail met je naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want ze verloten 3x2 tickets voor deze show, winnaars krijgen op 17 oktober bericht.
 
Michael Chapman
Michael Chapman (65) wordt in één adem genoemd met tijd- en stijlgenoot Bert Jansch. Een folkartiest is Chapman eigenlijk niet. Meer een singer-songwriter, want in zijn melancholieke nummers over liefde en verlating mengt hij folk , rock, jazz, country en blues. Chapman viel reeds in 1967 op in het Cornish Folk Circuit met een mix van sferisch en autobiografisch materiaal. Ook bij het label Harvest (EMI) waarvoor hij later vier de klassiekers Rainmaker en Wrecked Again maakte. Hierdoor kreeg hij de bijnaam ‘de melancholische observant'. Bovendien maakte hij al een van de weinige gitaristen gebruik van zelfgebouwde gitaren waardoor hij een vol geluid neerzette. Het invloedrijke album Fully Qualified Survivor, met gitarist Mick Ronson en bassist Rick Kemp (Steeleye Span), was het favoriete album van John Peel in 1970. Daarop staat ook Chapman's eerste hit Postcards of Scarborough. Een zoet nummer met een nostalgisch gevoel. In de jaren zeventig maakte Michael een paar jazzalbums en platen met een hybride van folk, jazz rock en new age. In 1995 kwam zijn autobiografie 'Firewater Dreams' en zijn 21ste album Navigation uit.

Donderdag 9 november 2006, Bat Cave, 013
aanvang 21.00, zaal open 20.00, entree € 9,00 (excl. serv. kosten)

En je kunt het meemaken! Stuur voor 6 november een mail met je naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want ze verloten voor deze show ook 3x2 tickets, winnaars krijgen op 7 november bericht.