Op 20 oktober komt Dree Peremans naar 't Smiske in Asse (B), om zijn boek Naar De Bronnen Van De Folk toe te lichten.

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw zijn altijd weer nieuwe generaties muzikanten bezig met het herontdekken van hun eigen traditie. In Naar de bronnen van de folk, een nieuw boek van Dree Peremans, wordt geprobeerd een aantal van die zogenaamde bronnen te duiden.

Waar komt dat oude Nederlandse lied vandaan? Wie waren de grote verzamelaars van volksmuziek? Hoe kan je omgaan met hun werk? Hoe betrouwbaar zijn ze geweest? Hoe doe je daar vandaag eigentijdse dingen mee? Vragen genoeg. Nu nog de antwoorden. Die komt de auteur zelf geven in 't Smiske, tijdens een gezellige babbel rond het haardvuur en bij een frisse pint, op uitnodiging van Folkcorner Den Appel en mét enkele muzikale intermezzi van Birgit Bornauw.

Voor wie Dree Peremans niet mocht kennen: de man was onder meer stichtend lid van volksmuziekgroep De Vlier, producer van het Vlaamse Radio 1-programma De Groote Boodschap, bezieler van theaterproducties als de Islandsuite en Het Zwarte Goud, producer van platen en cd's van onder andere Wannes Van de Velde en Kadril én lid van de beheerraad van vzw Dranouter.

20 oktober 2006, 't Smiske in Asse (B), aanvang 21:00 uur, entree 5 euro.

Zie ook: www.tsmiske.be.