Op zaterdagmiddag 4 november zet Trekharmonica's Amsterdam de deuren open voor geïnteresseerden in trekharmonicalessen.

Over weinig instrumenten bestaat meer onduidelijkheid dan over de trekharmonica. Is het nou een soort accordeon of toch zo'n ding van de bruiloft van Maxíma? De trekharmonica of trekzak is weliswaar, net als de bandoneon en de concertina, een voorloper van de ‘gewone' chromatische accordeon, maar de verschillen zijn groot. De trekharmonica is wisseltonig, waardoor je duwend een andere toon krijgt dan trekkend op dezelfde toets. Ook heeft de trekharmonica wat beperkingen, met name in de verhoogde en verlaagde tonen. Maar het is een instrument met een geweldige klank en een enorme dynamiek. Misschien is het daarom dat dit kleine armeluispianootje van weleer zo'n grote aantrekkingskracht heeft...

Trekharmonica's Amsterdam
geeft al twintig jaar trekharmonicales op verschillende niveaus. Tweemaal per jaar begint er een nieuwe serie lessen, met aansprekende thema's als Franse dansmuziek, toonvorming, improvisatie, Klezmer, sessiemuziek etc. Lessen zijn tweewekelijks in Zalencentrum 't Kraaiennest in Amsterdam-Oost. Voor beginners zijn er groepen van maximaal 8 cursisten op woensdag en donderdag. Elke lesserie wordt afgesloten met een gezamenlijke avond, waarop de lesgroepen zich presenteren of er een gastdocent optreedt.

Iedereen die (nader of hernieuwd) wil kennismaken met de trekharmonica, is van harte welkom tijdens de Open Dag van Trekharmonica's Amsterdam op zaterdag 4 november 2006. Van 14.00 en 17.00 uur is er een leuk en informatief programma met optredens van Mark Söhngen en Mart Heijmans, twee topmuzikanten, die op informatieve en humoristische wijze vertellen over de geschiedenis van de trekharmonica. Ook zijn er proeflessen en presentaties van groepen en spelers. U kunt zich volop oriënteren op koop- en huurinstrumenten, en verder laten informeren over de ongekende mogelijkheden van de trekharmonica in de Mediahoek. U vindt er een ruime collectie CD's, leer- en speelboeken.

Zaterdag 4 november 2006 tussen 14.00 en 17.00 uur. Zalencentrum 't Kraaiennest, Linnaeushof 6, Amsterdam. Neem de kinderen gerust mee, er is genoeg te zien en te beleven voor ze.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Marion van Kouwen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.