Op zondag 22 oktober presenteert het Utrechts/Alkmaarse muziekduo Bibi Maizoon zijn nieuwste cd in zaal Moira in Utrecht.

Het wordt een muzikale reis om de wereld, met muziek uit onder meer de Balkan, Ierland, Zweden en Latijns Amerika. Op de gelijknamige cd Bibi Maizoon staan eigen interpretaties van deze muziek, terwijl in de eigen composities diverse stijlen worden gecombineerd.

Sinds 1993 spelen de broers Geert en Jos Hoes op viool, panfluit en accordeon hun eigen interpretatie van wereld- en volksmuziek. Daarin hebben zij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Die stijl komt ook tot uiting in hun eigen composities. Geert studeerde gitaar en viool aan het conservatorium en later panfluit. Hij speelde o.a. in folkrockband Deirdre, mariachigroep Mexico Lindo en zigeunerorkest Hajra. Hij geeft les en schrijft muziek voor panfluit,viool en gitaar. Jos speelt diverse muziekstijlen en instrumenten en leidde onder meer de Utrechtse latinband Kuifje In Zuid-Amerika. Daarnaast componeert hij muziek voor o.a. theater en film.

Uniek is dat in dit concert het duo is uitgebreid met drie gastmusici: contrabassist Nick McGuire, die o.a. speelde met Flairck-gitarist Hans Visser, cimbaliste Pit Hermans, zij speelt onder meer in het klezmerkwintet Di Fidl Kapelye en de gerenomeerde slagwerker Floor Smulders. Ook op de cd Bibi Maizoon zijn zij te horen.   

Het concert van Bibi Maizoon en gastmusici vindt plaats op zondag 22 oktober 2006 in zaal Moira, Wolvenstraat 10 in Utrecht. Aanvang 15.00 uur.  De entrée bedraagt 7 euro. De cd is uiteraard in de pauze en na afloop te koop voor een speciale bezoekersprijs.

Geïnteresseerden kunnen meer lezen op de site www.bibimaizoon.nl.