Na een seizoen pauze te hebben gehouden, gaat Het Gemaal in Arum op 5 november weer fris van start met een optreden van Annie's Cowboys.

Herman Erbé (singer/songwriter, ex Circus Custers) nodigt zo af en toe vrienden en collega's uit voor iets bijzonders in de bovenzaal van Herberg De Gekroonde Leeuw in Arum. Inmiddels is er een regelmatig terugkerend publiek uit Friesland en wijde omstreken dat dit zaaltje heeft gevonden en geniet van goede muziek in een heel ontspannen sfeer. Zondag 5 november zijn Annie's Cowboys te gast.

Annie - bas, gitaar en zang:
da's Marjolein Meijers - ook wel bekend als Annie Berini. Sinds die zijn opgehouden te bestaan (eind seizoen 2005 - 2006) gaat ze verder als de helft van An & Jan (met Jan Rot) maar vooral met haar nieuwe (heel erg leuke) projecten: begin 2007 speelt ze haar voorstelling SOLEX in kleine theaters en daarnaast is er deze klasse-band die cowboy liedjes en nog veel meer speelt. De gasten die ze er bij heeft gehaald kunnen ieder voor zich een voorstelling spelen. Haar cowboys zijn:

Fred Piek - gitaar en zang:
Voor wie een beetje thuis is in de Nederlandse Folk: de lijst is te lang, nietwaar? Fred Piek was oprichter van de folkrockgroep Fungus. Fungus maakte 5 llp's, had succes met "Kaap'ren Varen". Samen met Wim Kerkhof begon hij in The Amazing Stroopwafels. Fred werkte mee aan de twee eerste LP's met successen als "Ome Kobus" en "Oude Maasweg" en verliet de groep om een solo LP te maken met liedteksten van Lennaert Nijgh. Speelde met Joost Belinfante (die komt later dit seizoen ook naar Arum!), met dichter Levi Weemoedt, en met slagwerker Louis Debij, en tussendoor nog even met Fungus omdat hun oude materiaal eindelijk op CD verscheen. Maakte diverse albums met eigen composities en als hij het gezellig vindt gaat hij er tijdens de optredens met Annie & de Cowboys zeker een paar laten horen.

Cok van Vuuren - gitaar en dobro/slide-gitaar:
Speelt gitaar en dobro/slide-gitaar. Maar wat speelt Cok eigenlijk niet. Jarenlang speelde hij op zijn zolderkamer en mochten alleen de muren en misschien de buren meegenieten van zijn virtuoze spel. Nu is hij al weer jaren in de theaters te bewonderen in formaties van o.a. Freek de Jonge, Fay Lovski en Beau Hunks. Wekelijks te bewonderen in het tv-programma Holland Sport met zijn vaste band Ocobar. Een grote eer dat hij als vaste invaller bij Annie & de Cowboys wil meespelen - zegt Annie.

Johan Lammers - banjo en dobro/slide-gitaar:
Speelde in de Delta String Band en was ook jarenlang sideman bij de Crooks. Reist nu met het bijzondere, want geformeerd om 2 banjo's, Jazzgezelschap de Andor`s Jazzband door Europa. Een man die te groot is voor Nederland, maar zich niet te groot voelt om de vierde man van Annie & de Cowboys te zijn.

Walter Kuipers - zang, viool/fiddle en mandoline:
Komt uit een muzikale familie en is heel zijn leven al bezig met muziek. Deze multi-instrumentalist bouwt zelf instrumenten en heeft een klein bedrijfje in strijkstokbeharing. Zijn bouzouki en mandola (= alt mandoline) komen uit zijn eigen werkplaats. Walter speelt ook trekzak en doedelzak. Speelde bij Grant en Forsythe, Peter Blanker, De Berini's en speelt nog in de Keltische groep Eaden en samen met broer Onno en Paul Martin in de Ierse formatie The Twangmen. Speelde vaak met Herman in de band Herrie, ook al eerder in de bovenzaal met die band en met Annie twee jaar geleden.

Onno Kuipers - accordeon en trekzak:
De broer van Walter, speelde o.a. jarenlang in Louisiana Radio. Hij is Cayun en Zydeco kenner en specialist op het gebied van trekzak en accordeon. Samen met Walter speelt hij al een leven lang Ierse traditionele muziek en speelde hij bij De Berini's en speelt hij met Paul Martin in de Ierse formatie The Twangmen. In de Western Swing klinkt altijd een accordeon op de achtergrond. Bij Annie & de Cowboys zit Onno dan ook uitstekend op zijn plek. Wie eerder in de bovenzaal van de Gekroonde Leeuw bij het concert van Annie, Walter & Onno was kan dat beamen...

Website: www.annie-cowboys.nl.

Zondag 5 november 2006, Annie's Cowboys, Herberg De Gekroonde Leeuw, Arum. Aanvang 16:00 uur. Entree 8 euro. Info & reserveren op www.hetgemaal.nl of tel. 0517 642400.