De 21ste oktober, morgen dus, treedt NO blues op in theater Bouwkunde in Deventer. Woensdag, de 25ste, staan ze met Galili dance in de Eindhovense Stadsschouwburg.

In Deventer zal NO blues o.a. veel werk van de nieuwe cd Hardened World spelen die in januari 2007 uitkomt (waarop onder andere ook Tracy Bonham bijdrages levert). Een bijzonder concert in een bijzondere locatie. Zie: www.theaterbouwkunde.nl.

Op 25 oktober staat NO blues samen met Galili dance in de schouwburg van EIndhoven met een prachtig dubbelprogramma van muziek en moderne dans. Zie: www.schouwburgeindhoven.nl.

Voor NO blues werden Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (U'd, Arabische luit) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas) uitgenodigd. Hun opdracht was om in een drie daagse sessie de combinatie van folk-blues en traditionele Arabische muziek te onderzoeken. De folk-blues en de Arabische taqsim (het geïmproviseerde tussenspel zonder vast ritme) zijn twee verhalenvertellers bij uitstek, de één wat rauwer en de ander veelal lyrisch en melancholiek.

In de NO blues-sessies wisten de muzikanten al snel een bijzondere integratie van folk-blues en Arabische muziek neer te zetten. Een herkenbaar geluid dat toch heel anders klinkt; je kent het, maar ook weer niet. Deze kruising tussen Americana en Arabische muziek valt het best te omschrijven als ‘Arabicana'. Eerlijke en ontroerende muziek die de weg naar je hart weet te vinden. Liedjes over ‘ordinary folks', liefde en verdriet, gespeeld en gezongen in de traditie die voor zowel de folk-blues als de Arabische muziek kenmerkend zijn.

De single Farewell Shalabiye van het gelijknamige album, kwam begin juli 2005 uit bij Rounder Records  en schopte het in 2006 tot een van de meest gedraaide platen op radio 1. Ook het album, dat eind augustus 2005 vervroegd werd gereleased, werd enthousiast ontvangen door de (inter) nationale pers. Op 1 januari 2006 is de Nederlandse tour in het concertgebouw in Amsterdam begonnen. Inmiddels is NO blues een gerenommeerde en veelgevraagde band in het nationale circuit.

NO blues:
Ad van Meurs
Haytham Safia
Anne-Maarten van Heuvelen
Osama Mileegi
Ankie Keultjes

Zie ook: www.myspace.com/nobluesnl.