Vanaf 15 oktober tourt Ceumar door Nederland, en is nog te zien in Groningen, Ottersum en Ruigoord.

Ceumar (www.ceumar.com.br) kreeg bij haar geboorte een prachtige naam, een naam die vraagt om muziek, een naam die past bij haar stem. Céu betekent hemel en mar betekent zee. En zo klinkt haar stem ook als ze zingt; eenvoudig en natuurlijk, nooit opdringerig, aards en hemels tegelijkertijd. In 1995 trok ze naar São Paulo en daar ontmoette ze Zeca Baleiro. Met hem nam ze haar eerste album Dindinha op. Wars van alle trends, zingt ze daarop een repertoire van oude klassiekers (van Luiz Gonzaga bijvoorbeeld) en nieuwe stukken van de jonge generatie componisten (Zeca Baleiro, Chico César, Zé Ramalho en anderen). De plaat werd ontvangen als "een parel van de nieuwe MPB" en "een heerlijk album, verfijnd en geïnspireerd, en gezongen met een indrukwekkende muzikaliteit". Haar Europese debuut vond 2 jaar geleden plaats op het gerenommeerde Sfinks festival in België.

Mike del Ferro behoeft eigenlijk geen introductie, ook hij komt uit een muzikaal geslacht. Zijn vader was operzanger Len del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas optrad. Hij begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano en raakte rond zijn 17e geïnteresseerd in lichte muziek. Hij studeerde in 1990 cum laude af aan het Amsterdams Conservatorium als uitvoerend Jazz musicus met de aantekening klassiek. Inmiddels heeft Mike del Ferro door zijn virtuoze spel, improvisaties en zijn eigen stijl van arrangeren veel respect verworven bij zowel musici als pers. Dit heeft geleid tot optredens over de hele wereld met topmusici uit binnen en buitenland. Voor meer informatie: www.mikedelferro.com.

Net als de bovengenoemde artiesten is Olaf Keus een natuurtalent. Hij begon met percussie en drummen toen hij zeven was en studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Hij heeft over de hele wereld gespeeld en vele workshops gedaan, onder andere aan Conjunto Folclórico Nacional de Cuba, maar ook in Afrika, New York en in Brazilië. Hij heeft daardoor een zeer oorspronkelijke, eigen stijl van spelen ontwikkeld met Latin Jazz, Funky, Cubaanse, Afrikaanse, Braziliaanse en New Yorkse invloeden. Hij heeft zijn eigen Latin Jazz Quartet 4 Sure. Olaf heeft veel met Braziliaanse artiesten gepeeld zoals Badi Assad, Diana Miranda, Macleim en musici zoals Ramon Valle, Nippy Noya, Deborah J. Carter, Michelle David, vele jaren getourd met Rosa King en nu veel met het Mike del Ferro trio. Voor meer informatie: www.olafkeus.nl.

24 oktober Grand Theater - Groningen
26 oktober Landgoed Roepean - Ottersum
29 oktober Kerk Ruigoord - Ruigoord