Zondagmiddag 5 november spelen Tim Easton, Tom Gillam en Joseph Parsons op het Cultureel Podium Roepaen in Ottersum.

Het wordt weer een middag om uw vingers bij af te likken op landgoed Roepaen in Ottersum. Zondagmiddag 5 november heeft Cultureel Podium Roepaen maar liefst drie luisterrijke Amerikaanse singer-songwriters op het programma staan. De uit New York afkomstige Tim Easton en de uit Philadelphia en omgeving afkomstige tandem Tom Gillam en Joseph Parsons zijn niet de minste broeders in het genre.
 
De door Tim Easton aangedreven razend populaire band The Haynes Boys, uit de begin jaren negentig, werd gedomineerd door gitaarmuziek a la Son Volt en Wilco. Easton trok de vlotte opwaartse lijn door op zijn onlangs verschenen CD Ammunition. Op dit album wordt hij bijgestaan door niemand minder dan Don Heffington, Doug Pettibone, Tift Merrit en Lucinda Williams.
 
Gitaarduivel en singer-songwriter Tom Gillam stond vorig jaar met zijn CD Shake My Hand drie weken lang op de nummer een positie in de Amerikaanse Americana Radio 100 Charts. Tom Gillam en zijn band Tracktor Pull maken Southern Rock die zijn wortels heeft liggen naar bands als Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers Band. Gillam is er helemaal klaar voor om Europa te trakteren op een knallende akoestische Roots rock show.
 
Joseph Parsons is geen onbekende gast op Roepaen. Vorig jaar gaf hij met zijn band "The Squad" in de Roepaen kapel een fantastische akoestische show weg. Begin deze maand verscheen zijn nieuwe CD The Fleury Sessions die hij notabene opnam één week nadat hij en zijn band de Leuthse Kermis onveilig hadden gemaakt. De meeste liedjes op zijn nieuwe CD zijn in "one take" opgenomen en laten een stripped-down Joseph Parsons geluid horen. Parsons vorig jaar verschenen CD The Vagabond Tales was het best verkochte album van zijn platenlabel en werd door critici vergeleken met iconen als Richard Shindell, Robert Palmer en David Baerwald.
 
Zondagmiddag 5 november 2006, vanaf 14:30 uur, Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, 6595 NK Ottersum, +31 (0) 485-516070

Surf voor meer informatie en inspiratie naar: www.cultureelpodium.nl.