In Folkcafé De Lantaern in Zevenaar zijn dit najaar nog optredens gepland van Vin Garbutt, Keith Hancock en Van Verre.

Naast de optredens is er in De Lantaern ook nog heel wat gelegenheid voor amateurs om op te treden voor publiek. Deze Open Podium-avonden zijn gratis toegankelijk. Wie zijn kans wil grijpen, kan nog terecht op 4, 11 en 25 november en op 2 en 23 december. Dit laatste zal natuurlijk in het teken van kerst staan, met onder andere "The devils in disguise".

De Open Podium presentatoren, Louis, Marcel en Patrick, zoeken nog artiesten die één of meerdere kerstnummers ten gehore willen brengen op dit speciale Kerst Open Podium. Jeugdige instrument bespelers zijn ook van harte welkom. Dus geef je op via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de reguliere optredens staan gepland:

18 November 2006
Vin Garbutt
Entree € 12.50 Donateurs € 11.-

Een vrolijke verschijning met zijn wijd uitstaande krulhaar. Met zijn opmerkelijke stem zingt hij prachtige liedjes. Daarbij begeleidt hij zichzelf op gitaar. De zang wordt afgewisseld met fabuleus spel op de tinwhistle.
Ook al zijn z'n liedjes zijn vaak serieus, dat kan van zijn introducties niet gezegd worden! Zijn praatjes tussendoor zijn zeer de moeite waard en een groot deel van de lol is het luisteren naar de liedjes met het bijbehorende verhaal nog in het achterhoofd.
Het is niet zijn ambitie een grote ster te worden. Toch trekt hij over de hele wereld al meer dan 30 jaar volle zalen en hij is de meest gevraagde artiest in de folk muziek. Vin is geboren in Middlesbrough in Noord-Oost Engeland. Hij ging na de middelbare school eerst serieus werken in de chemie maar na wat verkennende tripjes naar Ierland op zoek naar zijn muzikale roots (zijn moeder is Iers) werd hij op zijn 21e (in 1969) professioneel muzikant. Hij ontdekte al snel zijn talent om songs te schrijven en inmiddels is hij beroemd vanwege zijn sociaal bewuste songs en zijn protestliedjes over allerlei onderwerpen, van werkloosheid en cosmetische chirurgie tot ontbossing en misbruik van landbouwchemicaliën.
Door zijn populariteit is het leven voor Vin één lange tour geworden. Met zijn muziek trekt hij de wereld door. Hij doet wat volkszangers de eeuwen door hebben gedaan, hij geeft via zijn liedjes een andere kijk op de dingen die ons door de media gebracht worden. Een belangrijk onderdeel van Vin's optreden zijn z'n komische introducties van de songs waarin hij uitlegt waar het over gaat. Hij is overduidelijk de grappigste én meest serieuze folkartiest.
Website: www.vingarbutt.com (met muziekfragmenten)

9 december 2006
Keith Hancock & son
Entree € 12.50 Donateurs € 11.-

Het is wel al weer 3 jaar geleden, maar Keith Hancock heeft al vele malen opgetreden in de Lantaern. Deze Engelse songwriter en melodeonspeler weet het publiek te boeien met zijn humor en natuurlijk zijn muziek. In zijn songs laat hij veel emotie horen. Vooral met zijn nummer "Absent friends" oogst hij veel enthousiasme. Daarnaast is Keith Hancock een virtuoos in het bespelen van de trekzak. Ontzettend knap zoals hij met alleen twee trekzakken de hele avond een volle zaal weet te boeien. Dit maal zal hij vergezeld en begeleid worden door zijn zoon. Keith Hancock is geboren in Lanncashire, England. Hij begon met spelen voor Morris Dance sides waar zijn vader de lead banjo speler was bij de Manchester Kentucky Minstrels. Nadat hij van het noorden verhuisd was naar de oostkust sloot Hancock zich aan bij de Grimsby Morris Men in 1975. Later keerde hij terug naar Manchester waar hij met diverse folk bands speelde tot hij een duo vormde met zijn vrouw Janet. In 1983 werd hij full time artiest. Hancock combineerde een solo carrière met optreden in de Electropathic Battery Band, later bekend als de Electropathics, Nadat de band in 1987 "Batteries Not Included" had opgenomen verliet hij de band om zich toe te leggen op zijn solo carrière.

16 December 2006
Van Verre
Entree € 6.- Donateurs € 5.-

Uitgekeken op "harde muziek" vonden de drie jongens in Folkmuziek elkaar op Nieuwjaarsavond 2001. Een jaar later aangevuld met Aiwa. Allerlei liedjes die in de smaak vallen maken ze zich eigen, op geheel eigen wijze. Een mooi voorbeeld is het oud Hollandse "Kaap'ren varen"! Deze klassieker des lands eer ontbreekt niet in het repertoire. Maar dan wel met canon en a cappella-zang, gelardeerd met een seventies feel.
De muzikanten van Van Verre spelen folk uit verschillende landen en verschillende tijden. Op een reis langs bruine Ierse en Schotse kroegen, via Joodse bruiloften tot aan de Vlaamse en Bretonse dorpsfeesten, passeren tranentrekkende ballades, vrolijk springende jigs, slepende reels, melancholieke klezmer traditionals, en verhalende liederen. Van licht sprankelend op de achtergrond tot dampend stampend tot in de kleine uurtjes. Van Verre maakt de sfeer bij (in) menig gelegenheid.
Fred Dijk: Gitaar, mandoline, lead zang
Haimo Tonnaer: Sopraansaxofoon, tinwhistle, zang
Aiwa Froeling: Viool, zang
Rinke Kortenbach: Basgitaar, zang
Website: www.vanverre.com (met muziekfragmenten)

Zie ook: www.delantaern.nl.