Het Belgische viertal DAAU is op 23 november te zien bij RASA in Utrecht.

Het Belgische kwartet DAAU (Die Anarchistische Abendunterhaltung) verraste eind jaren negentig met een avontuurlijke mix van ogenschijnlijk tegengestelde ingrediënten: van Bach en klassieke kamermuziek tot folk, klezmer, Balkan en dEUS. DAAU hanteert een grotendeels akoestisch instrumentarium van viool, cello, klarinet en accordeon en combineert de technische begaafdheid van een klassiek ensemble met het improvisatievermogen en de tegendraadse intensiteit van een experimentele jazzband. In een (naar eigen zeggen) krampachtige poging om meer publiek te bereiken, tekende DAAU een contract bij een major. Die artistieke dwangbuis is inmiddels afgeworpen en dat is maar goed ook. In tijden waarin formats, decibellen en bpm's norm zijn, zijn immers anarchisten nodig om te voorzien in pure muziek.

"In de duizenden stromingen die er bestaan, zie ik er geen waarin wij ons zouden kunnen plaatsen." - Han Stubbe (klarinettist DAAU)

Simon Lenski - cello, elektronica; Han Stubbe - klarinet; Roel van Camp - accordeon; Buni Lenski - viool; Hannes d'Hoine - contrabas; Geert Budts - drums, elektronica.

Donderdag 23 november 2006, DAAU, Wereldculturencentrum RASA, Utrecht.
Aanvang: 20:30, entree: € 15 / € 9.

Zie ook: www.rasa.nl.