De populaire Portugese zanger Rui Veloso is op zaterdag 2 december a.s. te gast bij het jubileumconcert van Quatro Ventos in De Vereeniging in Nijmegen.

Tijdens dit bijzondere concert zullen ook Fernando Lameirinhas en Iain Matthews een muzikale bijdrage leveren.

Het debuutalbum van Quatro Ventos, Flor do Mar [1996], werd opgenomen in de studio van Rui Veloso in Lissabon. Op deze cd zong hij met de zanger van Quatro Ventos, Emanuel Pessanha, een prachtig duet getiteld San Miguel. Dat duet zal op deze avond in Nijmegen voor het eerst live te horen zijn.

Naast de diverse gastoptredens staat de avond vooral in het teken van de presentatie van de vijfde cd van Quatro Ventos, Vozes do Silencio. Als extraatje komt Quatro Ventos met een DVD met drie nummers van hun nieuwe album. Het concert in Nijmegen maakt deel uit van de jubileumtoernee Dez anos Quatro Ventos!, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van deze fadogroep.
 
Zaterdag 2 december 2006, Quatro Ventos met gasten in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, aanvang 20.15 uur - kaarten kosten 15 euro per stuk. Reserveren kan via: 024 - 322 11 00 (kassa) of via www.keizerkarelpodia.nl.

Meer informatie over de tournee? Surf naar www.quatroventos.nl.