Voordat Ambrozijn zich geheel stort op de speciale concertserie rond het 10-jarig bestaan, staat zondag 12 november een optreden in Boekel op het programma.

‘Boekel is weliswaar zonder alle gasten van ons jubileumproject, maar wel met Vera Coomans erbij. Het zal nu zeker een greep uit de voorbije tien jaar worden',  aldus Tom Theuns, de zanger/gitarist. Ambrozijn staat 12/11 dus in de volgende line-up vanaf 20 uur op het podium van Nia Domo in Boekel:

Wouter Vandenabeele: viool
Tom Theuns: zang/gitaar
Wim Claeys: diatonische accordeon
Vera Coomans: zang

Vera Coomans zingt ook mee op hun laatste album Krakalin. Op deze cd staan vooral gezongen nummers, en dit in drie verschillende talen. Zanger/componist/gitarist Tom Theuns ziet het zo: "Ergens aan een rivier... Krakalin, de stad van je dromen... en in zijn haven spoelen romances, nachtmerries, visionaire illusies, vluchtende bruidegommen, vreemde sektes, gebroken harten, kisten vuurwerk en zeemansverhalen aan."
Krakalin blijft goede kritieken oogsten: Trad Magazine, het meest gezaghebbende folkblad van Frankrijk, kende één van hun felbegeerde "Bravo" trofees uit aan de CD, Stage Magazine deelde maar liefst vier sterren uit, in de Standaard waren ze CD van de week, De Tijd had het over hun beste CD ooit en Rootsworld beschrijft het o.a. zo : "...Tom Waits performing Weil reinterpreted by Brel...", "...the lyrics find the perfect expression of simultaneous attraction and repulsion, beauty and danger... sometimes imparting an odd mixture of longing and whimsy, explicitly evoking stable contradictions..."

Ambrozijns optreden in Nia Domo vormt de opening van het tweede seizoen van KleinKunst Boekel. KleinKunst Boekel is een voorlopige werkgroep die naast het jaarlijkse BoeCult enkele culturele avonden organiseert met kleinkunst en wereldmuziek. De werkgroep bestaat uit Pieter Drouen, Susan Fransen, Will Verkuylen en Driek van de Vondervoort.

Datum: zondag 12 november 2006. Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur).
Locatie: Nia Domo, Sint Agathaplein, Boekel. Kaarten € 12,50 aan de zaal en in de voorverkoop € 10,= zijn verkrijgbaar in alle bibliotheken van De Lage Beemden tel: 0492-323244, Nia Domo tijdens openstelling tel: 0492-321452 en Wielewaallaan 7, te Boekel. Voor info kunt u contact opnemen met 0492-325086.

Zie ook www.ambrozijn.be.