In Verteltheater De Verhalenboot in Zwolle zingen en vertellen Tineke Neyman en Harm Dijkstra zaterdag 11 november, 20:30 uur, over helden, oorlog en tragische liefdes.

Wat is Ierland zonder muziek? Wat is Ierland zonder verhalen?

Verhalenvertelster, zangeres en gitariste Tineke Neyman zorgt samen met accordeonist Harm Dijkstra voor een aanstekelijke mix van muziek en vertelling. Tineke Neyman was lange tijd te horen op Radio Noord met Groninger folkloristische verhalen. Harm Dijkstra is docent accordeon, dirigent en muzikant.
Zij vertellen en zingen uit de 'Táin Bó Cuailnge, een eeuwenoud Iers epos waarvan sommige Keltologen zeggen dat het stamt uit het begin van onze jaartelling. Het zijn oeroude verhalen die duizenden jaren geleden al werden verteld bij koningsmaaltijden. Nu worden ze tot leven gewekt onder begeleiding van gitaar en accordeon. Het publiek kiest de verhalen! 'De zwaktedagen van de mannen van Ulster'? De echtelijke oorlog tussen koningin Medb en koning Aillil? Of hoort u graag hoe Cúchulainn, de 'Hond van Culann', aan zijn geuzennaam is gekomen? Zeker: het hartverscheurende liefdesverhaal van Diarmud en de prinses onder de golven. €.10,00

de verhalenboot
De Verhalenboot

Reserveren: www.deverhalenboot.nl of 038 - 4 239 659 (werkdagen 12.00-13.00)

De Verhalenboot
Ligplaats: Thorbeckegracht
(Pletterstraat 20, 8011 VG Zwolle)
Postadres: Postbus 1597, 8001 BN Zwolle