Vanaf donderdag 23 november houdt de Antwerpse Heksenketel een feestweekend met o.a. een Ierse jamsessie, Fait D'Anvers, een Galicische avond en Sourdine.

Gezonde muzikale gekte, gedistilleerd uit de wijde wereld en gebotteld in Antwerpen.
 
Donderdag 23 nov. Het Heksenketel Feest-weekend! dag 1
Super- Ierse Jamsessie
Gala voorstelling van de Poppenkast
Verhalen voor het feestengaan. Alles vanaf 20u
 
Vrijdag 24 nov. Het Heksenketel Feest-weekend! dag 2
FAIT D'ANVERS en HOT CLUB D'ANVERS  gevolgd door een folkfuif met huis-Dj  vanaf 20u
Fait d'Anvers : Gitaar, contrabas, mondharmonica, accordeon, cajòn, drums en trompet. Daar nog wat microfoons naast en dan weet je het wel. Dit is vrolijke en volkse muziek die resoluut het vuur aan de lont steekt. Fait d'Anvers is een beruchte folkrock-gipsy-bluesband uit Antwerpen, die koperblazers van de Antwerpse Ambrassband als gastmuzikanten ten tonele voert. Perfecte sound om de Heksenketel en de rest van de Pelgrimstraat totaal op zijn kop te zetten. Hot Club d'Anvers is van het zelfde laken een broek, en ze hebben beloofd niet te zullen onderdoen voor het voorgaande!
 
Zaterdag 25 nov. Het Heksenketel Feest-weekend! dag 3
Galicische avond met NEBOA (ESP) en een Quéimada drank-ceremonie op Galisische wijze, HOT !! vanaf 20u
Néboa is de vrucht van een gemeenschappelijke interesse voor Galicische gezongen muziek van een aantal leden van de Brusselse gaita en pandereitaformatie A Contrabanda. De groep brengt verschillende liedjesstijlen (liefdes-, werk-, wiege-, dans- en religieuze liederen) en dit op een spontane, speelse manier, zoals dat oorspronkelijk in Galicië gedaan werd in het leven van alledag. Hierbij gebruikt Néboa een uitgebreid instrumentarium van soms wel erg originele percussie-instrumenten zoals St. Jacobsschelpen, Oude blikken van olijfolie, of de ludofoon, naast de meer gangbare tambor (trommel), pandereita (Galicische tamboerijn), bombo (trom) en pandeiro (vuisttamboerijn). Uiteraard ontbreekt ook de gaita niet!
Anabel Araico Cau: cunchas, pandereita, pandeiro, zang
Karen De Pooter: cunchas, pandereita, pandeiro, lata, tambor, zang
Marijke Visterin: cunchas, pandereita, zang
Herminda Richer Lopez: cunchas, ludofoon, bombo, zang
Raphaël De Cock: gaita, zang
De queimada is een folkbalavond waarbij om middernacht volgens Galicische traditie de queimada, een geflambeerde drank, wordt bereid.
 
Zondag 26 nov. Het Heksenketel Feest-weekend! dag 4
Koffieconcert met SOURDINE. Koffie en kriekentaart is voorzien  vanaf 15u
SOURDINE omschrijft zichzelf als een ‘akoestisch folk-trio' en dat kan ook moeilijk anders als je met zijn drieën bent en enkel gitaar, fluit, doedelzak en viool bespeelt. Deze drie heren brengen je in vervoering, doen je smelten met perfect gearrangeerde muziek.. Ex-Tantraman Wim Baeck schreef twee van de vier nummers en die invloed is heel duidelijk te horen. Hij geeft SOURDINE een heel eigen en herkenbare klankkleur mee. Hoewel het vertrekpunt Ierse traditionals was werd al heel vlug duidelijk dat eigen composities en dito bewerkingen deze groep juist sterk zouden maken.
Bezetting:
Filip Lambrechts: gitaar
Wim Baeck: viool
Rémi Decker: fluiten, doedelzak (Ierse en Zweedse)
 
Donderdag 23 november t/m zondag 26 november, Het Heksenketel Feest-weekend!, Heksenketel Folkpodium Cafe, Pelgrimstraat 22, 2000 Antwerpen
website:  www.heksenketel.org.
info mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.