In Den Bosch spelen binnekort o.a. Mary Gauthier en Fred Eaglesmith in de nieuwe concertreeks Shut Up!! Club in w2.


In 20 jaar w2 Concertzaal (voorheen Willem II Concertzaal) is het programma altijd breed geweest; van metal tot ska, van rock tot gothic maar ook van wereld- tot luistermuziek. De w2 heeft een 'hard' imago. Niet vreemd; de Willem II heeft vanaf het prille begin de metal en de harcore-punk op de voet gevolgd. Maar dat het programma veel breder is, bewijzen de namen uit het w2-verleden als Rick Danko, Dr. John, Townes Van Zandt, Timesbold, JW Roy, Gary Lucas, Iain Matthews, David Olney, Eric Taylor enz. enz.

Om het publiek beter te informeren over de concerten die rust en stilte nodig hebben om uit de verf te komen, hebben Ivo Cooijmans (programmeur w2), Bert van de Kamp (popjournalist/bestuurslid w2) en Paul Smits (directeur w2) de Shut Up!! Club uitgevonden. Hierbij weet het publiek vóóraf dat de optredende artiest alle ruimte krijgt en er niet door de muziek gepraat mag worden. Het publiek betaalt ook geen entree maar 'Zwijggeld'. De w2 hoopt met dit initiatief een publiek te bedienen die deze ambiance weet te waarderen. De Shut Up!! Club concerten die tot nu toe geboekt zijn, zijn:

Donderdag 23 november
Shut Up!! Club: Mary Gauthier
Open 20.30 / Start 21.00 / Zwijggeld: Euro 10
Mary Gauthier verhaalt over eenzame zielen, gebroken harten en verloren dromen. Haar meest recente "Mercy Now", uitgebracht door het americana kwaliteitslabel Lost Highway, is haar kroonjuweel. Voor fans van Lucinda Williams, Eliza Gilkyson en Gillian Welch. "I Drink" is zelfs een favoriet van Bob Dylan. Genoeg argumenten om de weergaloze country-noir van Mary Gauthier niet te missen.

Zaterdag 2 december
Shut Up!! Club: Fred Eaglesmith & Band
Open 20.30 / Start 21.00 / Zwijggeld Euro 10

De muziek van Fred Eaglesmith is gevuld met (zwarte) humor, treffende metaforen en hartzeer van vrachtwagenchauffeurs, sneeuwploegmedewerkers of de buren. Zijn "Lipstick, Lies & Gasoline" is een klassieker in het genre. Aanrader voor fans van americana legenden als Hank Williams en Johnny Cash of Bruce Springsteen.

Vrijdag 8 december
Shut Up!! Club: Adem + Tom Brosseau + Tom Musca
Open 20.00 / Start 20.30 / Zwijggeld Euro 8

Op de twee albums van Adem Ilhan, "Homesongs" en opvolger "Love and Other Planets" horen we akoestische luisterliedjes hier en daar aangevuld met contrabas, harmonium, vindingrijke percussie en spaarzame elektronica. Rustgevende liedjes met warme uitstraling, uitermate geschikt voor Nick Drake fans.

Zie ook: www.w2.nl.