A.s. donderdag 30 november spelen Chip Taylor & Carrie Rodriguez met John Platania en Ruud Hermans in Het Oude Theater te Oss.

Songsmid extraordinaire Chip Taylor zal Oss aandoen in zijn korte Nederlandse tour ter promotie van zijn nieuwe dubbel CD: Unglorious Hallelujah. De man die in Nederland een dikke hit had met The Same Old Story zal naast zijn nieuwste in country gewortelde liedjes ongetwijfeld ook zijn eigen versies doen van enkele van de hits die anderen met zijn liedjes scoorden. Janis Joplin met Try (A Little Bit Harder). Jimi Hendrix en the Troggs met Wild Thing, Merrylee Rush en Shaggy met Angel Of The Morning, Sandra en Andress met Story Book Children, Kenny Rogers met Son of a Rotten Gambler om een paar (maar lang niet alle) voorbeelden te noemen.

Wie de carrière van Chip heeft gevolgd weet dat zijn shows een onderhoudende mix zijn  van mooie liedjes in een sfeervolle uitvoering en schitterende verhalen over zijn belevenissen in showbizz en over de achtergronden van zijn schrijfsels. Een aantal jaren werd hij daarin onder meer begeleid door Carrie Rodriguez, een getalenteerd violiste/zangeres uit Texas. Chip vond dat haar rol steeds belangrijker werd en zo werden twee duo platen opgenomen waarbij alle twee een gelijk aandeel in de productie hadden.

Nu is de tijd gekomen dat Carrie ook op eigen benen kan staan en onlangs werd naast Chip's nieuwe solo-album ook het debuut van Carrie Rodriguez uitgegeven: Seven Angels On A Bicycle. Een plaat die alom wordt geroemd en inmiddels hoog genoteerd staat (evenals Unglorious Hallelujah trouwens) in de toonaangevende Euro/Americana charts. In Oss zullen Chip en Carrie naast hun eigen sets uiteraard ook een gezamenlijke terugblik op hun duo platen geven.

Kortom: Oss staat een onderhoudend avondje Americana te wachten van twee geweldige singer/songwriters met als begeleider onder andere John Platania, producer/gitarist die zijn sporen onder meer verdiende in de bands van onder meer Van Morisson, Judy Collins, Natalie Merchant, Don McLean, Randy Newman en Bonnie Raitt.   

Nederlandse country icoon Ruud Hermans zal de avond openen en tevens presenteren en ongetwijfeld zullen hij en Chip samen de Farmer's Song zingen die ze een aantal jaren geleden ook samen op CD zetten.

Donderdag 30 november 2006, Chip Taylor & Carrie Rodriguez, met John Platania en Ruud Hermans. In het Oude Theater, Spoorlaan, Oss (recht tegenover station Oss, voldoende gratis parkeerplaats in de omgeving). Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:15 uur. Entree 10 euro (vvk 7,50 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij VIAVIA in de Molenstraat in Oss).

Zie ook: www.trainwreckrecords.com.