De Vlaamse band Think of One, aangevuld met Braziliaanse zangeressen en percussionist, staat dezer dagen vijf keer op Nederlandse podia.

In die combinatie heeft dit 10-koppige gezelschap al twee albums uitgebracht. Na Cuva Em Pó verscheen eerder dit jaar het album Tráfico, dat is genomineerd voor een Edison en voor een BBC Radio-3 Award for World Music.

De zes Think of One-muzikanten maken een paar jaar geleden kennis met de Noord-Braziliaanse feestmuziek tijdens een tournee in de omgeving van Recife, in het arme noord-oosten van Brazilië. Ze spelen daar met lokale musici. Terug in Antwerpen nodigen ze enkele van die Braziliaanse collega's uit en nemen samen Cuva Em Pó ('03) op en gaan samen op tournee. Dit jaar gevolgd door Tráfico. Het gaat om een bruisende mix van Vlaamse folky ketelrock met côco, maracatu en andere Braziliaanse muziekstijlen. Op beide platen is een hoofdrol weggelegd voor Dona Cila do Côco, de inmiddels zevenenzestigjarige koningin van het genre en volgens Think of One zanger/gitarist David Bovée 'de meest funky grootmoeder van alle funky grootmoeders'.

Concerten:
Vrijdag 1 dec. Den Haag (Paard); zaterdag 2 dec. Nijmegen (Doornroosje); zondag 3 dec. Tilburg (013); vrijdag 8 dec. Deventer (Burgerweeshuis); zondag 10 dec. Utrecht (Ekko).