Op 9 december 2006 en 13 januari 2007 staan twee MidWinteRconcerten gepland, respectievelijk in Meldert (B) en Wambeek (B), zo meldt Wendel vzw.

Eigenlijk was het (nog) niet de bedoeling, Wendel organiseert slechts éénmaal per jaar  een MidWinteRconcert, maar op vraag van enkele organisatoren speelt Gunter Bauweraerts deze winter met enkele andere muzikanten en in samenwerking met het koor De Kasteelknapen, dan toch twee MidWinteRconcerten.

Het eerste MidWinteRconcert werd gespeeld in 2001, en daarvoor nog werd de eerste Midwinter-cd uitgebracht, waarop o.a. Gunter Bauweraerts, Philip Masure en de dames van Laïs te horen waren. Bij de concerten wordt, als muzikale ondergrond, geput uit de eerste Midwinter-cd, doch elk jaar aangevuld met nieuwe nummers en instrumenten en telkens ook weer met andere gastmuzikanten die in de loop van het jaar belangrijk zijn geweest. Op de duur waren er echter weer zoveel nieuwe melodieën bijgekomen, dat het in 2004 hoog tijd werd om een nieuwe cd te gaan branden. Daarvoor werd opnieuw de studio van Philip Masure ingedoken om met heel wat nieuwe muzikanten de tweede Midwinter-cd met de naam Naar de Sterren op te nemen. En, onder het motto "never change a winning team", werd ook nu weer Fritz Sundermann gevraagd om de mixing voor zijn rekening (!) te nemen.

Het eerste concert vindt plaats in een oude kasteelkapel te Meldert (bij Hoegaerden) op 9 december (voor info en kaarten, zie hier).

Het andere MidWinteRconcert is gepland op 13 januari ‘07 in de kerk van Wambeek (niet ver van Gooik). Meer info over dit concert volgt nog.

Volgend jaar (2007) is er dan weer een groots MidWinteRconcert in de basiliek van St.Hubert, Gunter Bauweraerts verklapt hierover slechts dat er jachthoorns zullen meedoen.

Zie ook: www.wendel-vzw.be.