Stichting Mokum Folk organiseert op zondag 10 december a.s., onder de noemer Mokum Folk Podium, een muziekoptreden van de formatie Schraapstaal in Amsterdam.

Het repertoire van Schraapstaal komt voort uit de West-Europese muzikale tradities. Melodieën uit Nederland, de Britse eilanden, Frankrijk en Scandinavië vormen de hoofdmoot. Zowel oude als nieuwe melodieën, waaronder eigen materiaal, worden onder handen genomen en ook schrikt Schraapstaal niet van onregelmatige maatsoorten. Een belangrijk accent ligt bij de muzikale begeleiding van zogeheten folkbals. Dat zijn dansfeesten waar geen foxtrot, cha-cha, salsa's of tango's, maar bourrées, polka's, scottisches, walsen en cercles worden gedanst op levende muziek. Steeds vaker worden folkbals georganiseerd. Van oudsher vormt dansmuziek het leeuwendeel van het repertoire van Schraapstaal. Schraapstaal blijft nieuwe wegen zoeken. Terwijl wordt voortgebouwd op traditionele muziek, blijft niets bij het oude. Nieuwe muziek wordt geschreven en oude muziek wordt bewerkt. Er wordt volop geëxperimenteerd met diverse instrumenten.

Corné - trekzak
Gita - draailier en gitaar
Marco - contrabas, djembé
Marieke - blokfluiten
Nico - doedelzakken, viool

Het optreden vindt plaats op de Oostelijke Eilanden, Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat, op 10 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 42, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen).  De straat rechts van de Oosterkerk ongeveer 500 m inlopen. Het zaaltje vindt u dan aan uw rechterhand, grenzend aan een speeltuin. Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.

Zondag 10 december 2006, Schraapstaal.  in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4, Amsterdam. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,-.

Voor verdere informatie: Rob van Niele (020-6478135) of  Bert Scherphuis (020-4942090), na 18.00 uur.