De Amerikaanse singer-songwriter Ben Weaver rondt zondag zijn tien optredens omvattende tournee door ons land af met een dubbelconcert met de Nederlandse bluesgroep Barrelhouse bij Roepaen in Ottersum.

Ben Weaver was een van de hoogtepunten op het Roots at Heaven festival in Haarlem. Hoewel amper dertig jaar oud vertolkt hij zijn nummers met een diepgang die doet denken aan die van een Tom Waits of Steve Earle. In zowel folk, country als blues verhaalt Weaver over dingen en gebeurtenissen die bepalend zijn in een mensenleven. Zijn cd's kregen lovende kritieken.
Zijn optreden begint zondagmiddag om 14.30 uur en kost 10 euro. Eenmaal in de sfeer kun je met een combikaartje (à 15) na zijn optreden blijven zitten, want vanaf 17.00 uur is het podium voor Barrelhouse. Dertig jaar al bestaat deze groep, die met zangeres Tineke Schoenmakers live een reputatie heeft opgebouwd.

Ben Weaver, Barrelhouse, 10 december, 14.30 en 17.00 uur, cultureel podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum. Reserveren: 0485-516070 of www.cultureelpodium.nl.

www.cultureelpodium.nl.