Vanaf januari 2007 is er een serie Singer-songwriters in het Pleintheater in Amsterdam, met optredens van Damon Bramblett, Nathan Hamilton en Adam Carroll & Michael O'Connor.

De concerten worden door het Amsterdamse Pleintheater georganiseerd in samenwerking met Lucky Dice Music. In het voorprogramma brengen studenten aan het Conservatorium van Amsterdam een eigen song en een nummer dat zij in opdracht van het Conservatorium speciaal voor deze gelegenheid samen schreven.
 
Vrijdag 26 januari 2007 Damon Bramblett (voorprogramma Eva Simons, Chris Kikic)
Damon Bramblett, afkomstig van het Texaanse platteland, groeide op met Johnny Cash, met wiens stem de zijne enige gelijkenissen vertoont. Toch heeft hij een eigen muziekstijl: een beetje country, een beetje folk, een beetje rock en rockabilly. Poëtische, stoere en toch gevoelige teksten als kleine verhaaltjes, soms vrolijk, soms triest en weemoedig. Vanuit het niets verscheen Bramblett op het prestigieuze Blue Highways festival, waar hij een verpletterende indruk achterliet. Met zijn teksten onderscheidt hij zich van vele anderen: zijn songs zijn al veelvuldig door collega's als Kelly Willis, Sarah Hickman en Bruce Robison gecoverd.
Zie ook: www.myspace.com/damonbramblett.
 
Donderdag 08 februari 2007 Nathan Hamilton (voorprogramma Jolien Grunberg, Jan Jaap Snellen)
Texaan Nathan Hamilton grossiert in countryrock en luisterliedjes voor de arbeidersklasse. Liedjes die ruiken naar droge onverharde zandpaden, ruwe olie, barbecue, bloed, zweet, tranen, verschraald bier, whisky en sigaretten. Verhalen uit het leven gegrepen dus. De harde waarheid wordt hier besproken, puur en oprecht. Het soort liedjes die men kent van mede Texaanse legende Steve Earle. Nathan bracht in de afgelopen 6 jaar al 3 albums uit, twee akoestische en één live, rock georiënteerd album. Begin 2007 komt het nieuwe album "Six Black Birds" uit waarop Nathan een nieuwe weg inslaat en zijn veelzijdigheid toont.

Zie ook: www.nathanhamilton.com, www.luckydice.nl/nathanhamilton/.
 
Donderdag 22 maart 2007 Adam Carroll & Michael O'Connor (voorprogramma Ella van der Woude, Martin Rascher)
Adam Carroll is een hele pure, traditionele Texaanse singer-songwriter in de betere Townes Van Zandt traditie. Zijn ongedwongen oprechte uit het leven gegerepen teksten hebben een gezonde dosis humor. Zijn stijl heeft ook overeenkomsten met die van John Prine en Bob Dylan. Adam is zeer gerespecteerd onder zijn collegae: Slaid Cleaves is een groot fan van zowel Adam als van zijn maatje Michael O'Connor die met hem meekomt en heeft van beiden nummers op zijn meest recente plaat gezet.

Zie ook: www.adamcarroll.com, www.myspace.com/adamcarrollmusic.
 
Alle voorstellingen beginnen om 20:30 uur (stipt, na aanvang geen toegang)
Toegang: 10 euro /  9 euro met korting (CJP, pas 65+, stadspas)
Reserveringslijn: 020 - 693 33 80 (vanaf een maand voor de voorstelling), tevens voorverkoop bij Velvet Music, Rozengracht 40 in Amsterdam
 
Na het concert is er mogelijkheid tot 'meet & greet' in de foyer van het Pleintheater. Daar kan men dan de artiesten ontmoeten en eventueel een en ander laten signeren. Bovendien zal er een kraam aanwezig zijn van Lucky Dice Music mailorder met veel Singer-Songwriter/Americana CD's DVD's en aanbiedingen.
 
Het Pleintheater is te vinden aan het Sajetplein 39 in Amsterdam, website: www.pleintheater.nl.

Zie ook: www.luckydice.nl.