In het Oude Willibrorduskerkje van Waalre geeft zondagmiddag 17/12 Capriol een familieconcert. Liederen en teksten worden afgewisseld met instrumentale muziek op o.a. kromhoorns, blokfluiten, doedelzak, draailier, vedel en gamba.


Capriol - met optredens in Frankrijk, Zwitserland, België en Nederland - is in 1988 opgericht en legt zich toe op de uitvoering van het feestelijke repertoire uit de late middeleeuwen en de Renaissance. De groep, bestaande uit 5 enthousiaste, geschoolde, instrumentalisten en zangers, staat erom bekend zich volledig in te zetten binnen het gekozen thema, op 17 december is dat Kerstmis en Midwinter.

Samenstelling Capriol: Joep Vermeulen (tenor - fluit, kromhoorn, ruispijp, harp en trom), Henk Orsel (bariton - draalier, doedelzak, kromhoorn, ruispijp, fluit en trom), Hans Kronenburg (bas - trombone, gamba, fluit, kromhoorn en spinete), Riet van der Zijden (alt - fluit, kromhoorn en trom) en Esther Kronenburg (sopraan - vedel, fluit, kromhoorn, zink).

Waalre is op 17 december helemaal in kerstsfeer. ‘s-Morgens om 11.00 uur wordt onder het zingen van oud-kempische kerstliederen door het genre-koor Efkes Schreuwe de levende kerststal op de Markt geopend. Vanaf 13.30 uur is in het Waalres Museum nabij de Markt, de tentoonstelling Kerstmis Wereldwijd te bezichtigen, ca. 250 kerststallen van over de hele wereld. Gasten van het concert in de sfeervolle ambiance van de Oude Willibrorduskerk kunnen deze expositie tegen gereduceerde entreeprijs bezoeken, voorafgaand aan of na de uitvoering. Speciaal hiervoor is het museum open tot 17.30 uur.

Het concert van Capriol begint om 15.00 uur.