Op 27 januari 2007 is er een Johnny Cash Memorial Night in poppodium Ekko in Utrecht, met een optreden van Bandana.

Op 26 februari 2007 zou Johnny Cash 75 jaar oud geworden zijn. Een mijlpaal die niet onopgemerkt mag blijven. Op 27 januari 2007 zal in de Ekko om die reden een Memorial Concert worden gegeven. Bandana - Sound of Johnny Cash uit Duitsland zal die avond het geluid van Johnny Cash laten horen. Van de eerste single Cry, cry, cry tot zijn laatste video Hurt.

Bandana staat bekend om het authentieke geluid wat ze weten over te brengen. In al hun doen en laten staat het leven van Johnny Cash centraal. De nummers worden bijvoorbeeld door middel van anekdotes van Cash aan elkaar gepraat. Bandana is in staat om je helemaal te laten geloven dat "The man in black" zelf op het podium staat.

Johnny Cash overleed op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van suikerziekte. Hij liet een veel besproken leven achter zich, waarin hij grote invloed heeft gehad op artiesten als U2, Bob Dylan en Nick Cave. Hij werd bekend als "The man in black" en viel op met zijn diepe baritonstem en zijn slaggitaar. In 1956 scoorde Johnny zijn eerste grote hit Walk The Line, in 2006 kwam zijn laatste studioalbum American V - A Hundred Highways. Het finalestuk van een indrukwekkende serie American Recordings.
In 2006 kwam Johnny Cash weer regelmatig in het nieuws door de film Walk The Line. De film toonde het leven van Johnny vanaf zijn jeugd tot en met zijn beroemde optreden in Folsom Prison, en concentreert zich daarbij op de liefdesgeschiedenis van John en June.

27 januari 2007, Johnny Cash Memorial Night met Bandana, Poppodium Ekko, Bemuurde Weerd WZ 3, Utrecht. Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 20.00 uur, entree: € 10, 00.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ekko.nl  en via YOUMAKEMUSIC.COM