FolkClub Brielle opent het nieuwe kalenderjaar met warme zonnige klanken in een koude periode. Op zondag 7 januari 2007 komt de groep Cuata naar Brielle.

Deze groep van accordeonist/gitarist Wim Dictus brengt volgens eigen zeggen: "Een smaakvolle en pittige notenmelange van diverse Mediterrane en Caribische muziekstijlen. Bij Cuata hoor je een tikkeltje rumba gitana, een toefje Cubaanse son en een snuifje zigeunerswing. Cuata maakt vrolijk, zweept op en is melancholiek".

Het repertoire van Cuata omvat talloze rumba's, bolero's, guaracha's, guajira's, Cubaanse son, polka's, cumbia's en diverse instrumentale zigeunerswingers. Het publiek mag ook zeker vragen naar bekende klassiekers als La Bamba en Guantanamera. Naast Wim Dictus bestaat de groep uit: Hans Kamps (contrabas/zang) en Frank de Kleer (gitaar/zang). Cuata maakt lekkere warme muziek bij "Hollands" weer. Cuata is een goed begin van het nieuwe jaar. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door ASITO Europoort, specialist in schoonmaak en facilitaire dienstverlening.

Het concert van Cuata vindt plaats op zondag 7 januari 2007 in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Om 14.30 uur start het Huisorkest met een korte warming-up. Om 15.00 uur is het de beurt aan Cuata.

Kaarten voor het concert van Cuata zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle, maar ook bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (0181-414243 / 0181-661061) of via de website. De entreeprijs bedraagt 8 euro, inclusief de eerste consumptie.

Op zondag 4 februari komt de groep Pekel naar FC-Brielle. Pekel is een groep die al sinds de 70-er jaren actief is en al meer dan 25 jaar in deze samenstelling speelt. Pekel speelt Nederlandse folk, maar laat zich beïnvloeden door een veelheid aan culturen en stijlen. Pekel staat garant voor een gezellige middag waarin het publiek zich actief kan uitleven.

Op www.fc-brielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.