Op zaterdag 13 januari 2007 brengt folkloristische dansgroep & orkest Paloina een bijzonder jubileumprogramma in Theater De Meervaart in Amsterdam.

Het gezelschap bestaande uit 32 medewerkers brengt al 35 jaar wisselende voorstellingen met muziek en dans uit verschillende landen zoals Hongarije, Roemenië, Ierland en Turkije. Het jubileumprogramma zal bestaan uit een selectie van de mooiste stukken van het gezelschap en er zal een nieuwe choreografie van danser/dansmaker Dominike Karantzounis in premiere gaan. Daarnaast biedt het programma een kijkje in het verleden van Paloina en een verrassende blik in de toekomst.

Paloina heeft in de afgelopen 35 jaar een goede naam en een zeer breed repertoire opgebouwd en wordt veel gevraagd voor voorstellingen in binnen en buitenland. Ook neemt Paloina al jaren een bijzondere plaats in tussen folkloristische dansgroepen in Nederland. Niet alleen omdat Paloina beschikt over een eigen orkest met zeer veelzijdige en ervaren muzikanten, ook omdat er altijd veel aandacht wordt besteed aan details. Door te werken met gastchoreografen wordt een gevarieerd programma neergezet en er is veel aandacht voor specifieke kenmerken van elke dans en elke muziekstijl. Kostuums worden bij voorkeur in het land van herkomst aangekocht of anders zeer zorgvuldig nagemaakt door deskundige medewerkers.

Behalve dat Paloina mag terugkijken op 35 mooie en succesvolle jaren heeft Paloina ook veel vertrouwen in de toekomst. De laatste jaren heeft het gezelschap heel wat jonge dansers en danseressen kunnen aantrekken die barsten van het talent. Paloina is trots op deze jonge dansers en zorgt ervoor dat zij voldoende ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Zaterdag 13 januari 2007, Paloina, Theater De Meervaart, Amsterdam. Aanvang 19:30 uur, entree 16 euro (stadspas/cjp/65+ 13 euro). Reserveren: tel. 020-4107777 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.paloina.nl of www.meervaart.nl.